Atlas ændrer til Weycor

Uændrede produkter – men nyt navn hos tysk topbrand i læssemaskiner

Firmanavnet er 80 år gammelt. De seneste 45 år har det været et tysk topbrand i såvel gummihjulslæssere som valsetog. Men da Atlas rullede ind på verdens førende landbrugsmesse, Agritechnica i Hannover, ændrede maskinerne navn stort set under messen og blev til Weycor.

– Navneskiftet fra Atlas til Weycor blev indledt pÃ¥ Agritechnica og fuldføres pÃ¥ entreprenørudstillingen Bauma i München i april 2016. Til den tid vil det helt og holdent være Weycor, vi taler om. OgsÃ¥ i Danmark, hvor vi vælger den pragmatiske løsning og kalder dem Atlas-Weycor indtil den endelige navneforandring, fortæller salgschef Henrik Kirketerp-Møller h os den danske importør af Atlas-Weycor, Scantruck A/S.

 

Uændret program

– I hverdagen fÃ¥r navneændringen ingen betydning for hverken os eller vore kunder. Vi kan fortsat tilbyde det brede program i gummihjulslæssere med 14 knækstyrede modeller fra 2150 til 9500 kg. Det samme gælder valsetogene, hvor der er ni typer fra 2450 til 13.900 kg, siger Henrik Kirketerp-Møller.

Atlas ændrer ikke til Weycor som udslag af en tur til numerologen. Det er en firma-opsplitning helt tilbage i 1971, der er årsagen.

I 1969 døde grundlæggeren af virksomheden, Hinrich Weyhausen, og hans tre sønner videreførte firmaet sammen. I 1971 gik den ene søn, Friedrich Weyhausen, imidlertid solo og startede F. Weyhausen GmbH & Co, som senere blev til det Atlas Weyhausen, som siden har produceret Atlas-læssemaskiner og – tromler.

 

Atlas via Terex

De to andre brødre slog sig på produktion af gravemaskiner. I 1999 solgte de imidlertid deres virksomhed til et handelsselskab, som tre år senere solgte alle aktiviteter til Terex. Her fortsatte produktionen af gravemaskiner under navnet Atlas-Terex. I 2010 blev Terex-virksomheden igen solgt, nu til en bulgarsk rigmand og investor, som siden har produceret gravemaskiner under navnet Atlas.

– En aftale mellem de to gange Atlas giver begge virksomheder mulighed for at anvende Atlas-navnet frem til 2018. Atlas-Weyhausen har imidlertid besluttet at gennemføre navneforandringen nu. Derfor bliver Atlas til Atlas-Weycor og lidt senere simpelthen til Weycor, forklarer salgschef Henrik Kirketerp-Møller hos Scantruck.

Scantruck har været importør og forhandler af de tyske gummihjulslæssere og valsetog siden 2006.

Atlas skifter navn til Weycor. I en overgangsperiode vil begge navne være at finde på maskinerne. Det omfattende program af læssemaskiner og valsetog er uændret. Her er det en Atlas-Weycor AR 95 e Super i aktion.
Atlas skifter navn til Weycor. I en overgangsperiode vil begge navne være at finde på maskinerne. Det omfattende program af læssemaskiner og valsetog er uændret. Her er det en Atlas-Weycor AR 95 e Super i aktion.

 

 

- ANNONCE-
Tidligere artikelSpar på de dyre gylledråber
Næste artikelDeadlines 2024

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her