Spar på de dyre gylledråber med Schuitemaker – og pas samtidigt på afgrøderne

Det drejer sig om at udnytte hver eneste gram gødning optimalt, og hvis man så samtidigt kan spare diesel og skåne markerne for unødvendig mekanisk belastning, er det helt optimalt. Med en helt ny GPS-teknologi kan Schuitemaker stoppe gylleinjiceringen ved det enkelte rulleskær og løfte tallerkenen op af jorden, så forageren ikke skæres op ”på kryds og tværs” uanset hvor mange kiler, der er.

Der er ingen overlap med Schuitemaker GPS-profi
Der er ingen overlap med Schuitemaker GPS-profi

GPS-systemer og sektionsafblænding har gennem flere år vist deres værd under gylleudbringning, men ideen med at lukke ned pr. skær og hæve tallerknerne, er der så vidt vides ikke andre, der har arbejdet med.

Schuitemaker har prøvekørt systemet på 10 nedfældere i år, og det virker perfekt, så blev frigivet til kommercielt salg i forbindelse med Agritechnica 2015. Svend Aage Jensen fra Brørup Traktor og Maskincenter, som importerer Schuitemaker til Danmark, mener Schuitemaker med det nye system har gjort et godt system endnu bedre. ”Nu har vi GPS-Basic, GPS-Basic+ og GPS-Profi at tilbyde kunderne, og hvis de vil udnytte gødningen ned til sidste marginal, er GPS-Profi den optimale løsning. Og samtidig undgår man altså også at skære en græsmark op på kryds og tværs de steder, hvor markerne kiler, hvilket mange konsulenter siger, vil være en stor fordel på f.eks. tørre jorder, hvor planternes rødder ikke bør skades mere end højst nødvendigt”. At den sydjyske maskinhandler tror på mulighederne og kundernes interesse bekræftes tydeligt af, at han allerede har købt en nedfælder med GPS-Profi udstyr til demo i foråret.

Schuitemaker GPS-profil
Schuitemaker GPS-profil

- ANNONCE-
Næste artikelAtlas ændrer til Weycor

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her