Stort skridt for Godthaab Entreprenørforretning

Med sin fabriksnye Komatsu PC210LC-11 med Topcon 3D maskinstyring er Godthaab Entreprenørforretning ifølge ejer Søren Madsen blevet mere konkurrencedygtige.

Med købet af en ny Komatsu PC210LC-11 med 3D maskinstyring fra Scantruck har firmaet sikret sig en moderne og effektiv gravemaskine.

Grundlagt i 2003 har Godthaab Entreprenørforretning oplevet branchens op- og nedture. I dag er firmaet med base i Vildbjerg ved Herning i sin stærkeste form nogensinde med seks medarbejdere. Firmaet udfører en bred vifte af opgaver inden for byggeri og anlægsarbejde, og selv om opgaverne varierer i størrelse, giver de en solid base for firmaet.

– Det går fint i firmaet, og vi har været i en stabil udvikling i flere år. Vi er blevet flere medarbejdere, men vi holder jordforbindelsen, og små opgaver medfører flere opgaver, siger Søren Madsen, ejer af Godthaab Entreprenørforretning.

Den cirka 24 tons tunge gravemaskine afløser firmaets brugte Komatsu PC210, som havde 10.000 timer på tælleren.
Afhængig af pålideligt materiel

Fra opstarten med en brugt rendegraver for knap 20 år siden er der sket en del i maskinparken. I slutningen af oktober ankom firmaets fabriksnye Komatsu PC210LC-11 fra Scantruck A/S.

– Jeg købte tilbage i 2017 en brugt Komatsu 210’er med 6.000 timer på tælleren hos Scantruck. Nu har maskinen rundet 10.000 timer, så nu mente vi, at det var på tide at skifte den ud, siger Søren Madsen.

Udover at få skiftet en rem til en ventilator har den brugte 210’er aldrig krævet nogle reparationer. Den har arbejdet upåklageligt og effektivt, og det har givet plusser i bogen hos firmaejeren.

Indlæringen i det nye udstyr sker med fuld støtte fra Scantrucks specialister.

– Uanset om vi udfører dræn, nedbrydning, jord- og anlægsarbejde eller andet i større eller mindre omfang, er vi afhængige af pålideligt materiel. I perioder er vi 100 procent afhængige af vores Komatsu 210’er, og den har aldrig svigtet os. Derfor gav det mening, at vi igen handlede med Scantruck, siger Søren Madsen.

Komplet løsning under samme tag

En stor del af forklaringen er også hans ønske om at gøre Godthaab Entreprenørforretning mere konkurrencedygtig. Her spiller anvendelsen af moderne teknologi en afgørende rolle, og med hjælp fra Scantruck er Godthaab blevet godt udrustet. Den nye Komatsu PC210LC-11 er udstyret med Topcon 3D maskinstyring, og derudover leverer Scantruck en fuld service aftale samt assistance til dataopmåling på kommende projekter.

Med Topcon maskinstyring i den nye Komatsu gravemaskine har Godthaab Entreprenørforretning for alvor taget den moderne teknologi til sig. Med Topcon maskinstyring i den nye Komatsu gravemaskine har Godthaab Entreprenørforretning for alvor taget den moderne teknologi til sig.

– Vi vil gerne arbejde med 3D, så det gav mest mening at købe en fabriksny maskine med udstyret på. Det var vigtigt for mig, at vi kunne købe maskine og udstyr i samme hus, som det er tilfældet med Scantruck. Vi kan altid få hjælp, hvis der skulle opstå et problem, så jeg er sikker på, at det er den rigtige løsning for os, siger Søren Madsen.

– Vi er startet helt fra bunden med 3D maskinstyring. Vi har aldrig arbejdet med det før. Men det er den vej, udviklingen går. Jeg er ikke i tvivl om, at der i fremtiden vil være opgaver, som man ikke kan få, hvis man ikke kan arbejde med 3D maskinstyring. For os er det vigtigt i forhold til at dokumentere arbejdet, og så sparer vi samtidig landmåleren, siger han.

Support hele vejen

Firmaet arbejder oftest som underentreprenør. For totalentreprenøren giver Godthaab den fordel, at de er meget alsidige og kan løse mange forskellige opgaver.

– Oftest hænger opgavetyperne sammen, og vi kan udføre det hele. Så behøver totalentreprenøren kun at få fat i én underentreprenør, pointerer Søren Madsen.

Den nye Komatsu bliver allerede anvendt til forskellige opgaver, og Scantruck følger aktivt med.

– Vi har ikke så mange erfaringer med udstyret endnu, men dem vi har, er positive. Scantruck oplærer os i systemet og står klar på sidelinjen til at afklare de spørgsmål, vi må have undervejs. At lære at arbejde med 3D er en proces, men det er den vej, udviklingen går. Man behøver bare at køre en tur i landskabet, så er det tydeligt, hvor mange der arbejder med 3D. Det er en kostbar investering, men vores effektivitet vil stige markant, når vi for alvor for systemet ind under huden, siger Søren Madsen.

www.scantruck.dk

- ANNONCE-
KILDEScantruck A/S
Tidligere artikelSamson opskalerer produktionen af slamsugere og spulevogne
Næste artikelE-blad December 2021

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her