Fredag d. 20. januar aflagde formanden for Danske Maskinstationer og Entreprenører, Søren Ulrik Sørensen, sin årsberetning. Mere end 250 medlemmer var samlet til årsmødet, som både bød på faglige og politiske emner fra året, der er gået i DM&E.

”En branche i forandring er en spændende indledning, der vel har været aktuel i hele foreningens historie. Vi har altid og vil også fremadrettet leve i en forandringens tid.” Sådan startede Søren Ulrik Sørensen sin årsberetning ved Danske Maskinstationer og Entreprenørers Årsmøde i Brædstrup.

Formanden for Danske Maskinstationer og Entreprenører, Søren Ulrik Sørensen
DM&E Entreprenør oplever stor travlhed i det erhvervspolitiske arbejde

Et af de emner, der haft stor betydning for små- og mellemstore kloakmestervirksomheder i det forgangne år, er BoligJobordningen. ”Fradragsmuligheden har både sat gang i projekter samt mindsket omfanget af sort arbejde, og det er derfor positivt, at BoligJobordningen er nævnt i det nye regeringsgrundlag. DM&E vil anbefale regeringen, at boligjobordningen fortsætter også efter 2017 gerne i en mere permanent form”, udtalte Søren Ulrik Sørensen ved aflæggelsen af foreningens årsberetning.

Også cirkulær forretning er en af brancheforeningens store mærkesager, hvor DM&E vandt et udbud hos Miljøstyrelsen i november måned, som skal fremme arbejdet med cirkulær økonomi blandt medlemsvirksomhederne i DM&E. ”Vi er glade og stolte over at blive udvalgt blandt de brancheforeninger, der ansøgte. Aftalen med Miljøstyrelsen betyder, at vi får mulighed for at gøre endnu mere for vores medlemsvirksomheder på det punkt”, fortalte Søren Ulrik Sørensen til salen på Hotel Pejsegården i Brædstrup.

Arbejdet for bedre ledningsoplysninger sat i gang En anden meget betydelig mærkesag, der er sat i gang i 2016, er arbejdet for bedre ledningsoplysninger, hvor DM&E Entreprenør arbejder for, at ledningsoplysningerne bliver leveret samlet og digitalt til entreprenørerne før et gravearbejde. Bedre og hurtigere ledningsoplysninger vil kunne være med til at mindske risiko for graveskader samt gøre det administrative arbejde med graveforespørgsler lettere for entreprenører og kloakmestre i fremtiden.

Som afslutning på Søren Ulrik Sørensens årsberetning, blev der lagt vægt på et kommende år med både muligheder og udfordringer, men frem for alt optimisme: ”2016 har været aktivt, og intet tyder på, at tingene ændrer sig til det værre. Det tegner til en travlt år” afsluttede Søren Ulrik Sørensen sin årsberetning.

-Annonce-
Tidligere artikelGenerationsskifte hos Bredebro Maskinstation
Næste artikelMaskinstationerne vokser sig større

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her