Maskinstations-brødre med hang til Liebherr

Lars Gad er den yngste af de tre brødre bag Gads Maskinstation. Her med den nye Liebherr R 918 Litronic gravemaskine

Siden 1990 har sønderjyske Gads Maskinstation udelukkende kørt med Liebherr-læssere – nu er der også købt ny Liebherr-gravemaskine

Praktiske hensyn sendte i 1990 Terkel og sønnerne Lars, Anders og Peter Gad ind til Johs. Møllers Maskiner A/S efter en Liebherr-gummihjulslæsser. Dengang havde maskinfirmaet hovedkvarter ved Vojens, og det var praktisk for brødrene, der lagde an til at overtage deres fars virksomhed, Gads Maskinstation ved Skærbæk i det sønderjyske. Johs. Møllers Maskiner var tæt på, og det var praktisk, når der opstod problemer med en maskine.

Siden har Gads Maskinstation brugt Liebherr og kun Liebherr, når det har handlet om gummigeder. I øjeblikket indgår der seks styk i maskinparken. Det er ikke ensbetydende med, at Gad-brødrene ikke bryder gamle vaner. De har netop skiftet maskinstationens gravemaskine ud til et andet mærke end det tidligere. Nu skinner en funklende ny Liebherr 918 i efterårssolnen ved Skærbæk.

Travl majs-tid

”Netop i øjeblikket kører alle seks gummigeder for fuld kraft med majs for landmænd i området. Langt hovedparten af vores opgaver er for landbruget. Kun en meget lille del er entreprenørarbejde. I 1986 fik vi selvkørende snittere, som fik stor betydning. Dermed blev det en stor artikel for os at bjærge grovfoder, og derfor har vi også behov for mange gummigeder. På halvdelene af læsserne har vi monteret traktordæk, som giver et bedre greb, når vi læsser møg. Ellers bruger vi entreprenørdæk”, fortæller Anders Gad.

I år 2000 overtog han og brødrene virksomheden efter deres far, som startede stille og roligt op med maskinstation i kombination med kvægbrug i starten af 1950’erne. Sidst i 80’erne besluttede han at sælge køerne og udelukkende satse på driften af maskinstationen.

Men allerede en halv snes år før generationsskiftet, havde Gads Maskinstationen altså skiftet gummiged-mærke.

Maskinfører Jakob Boyschau stod for tur til at få skiftet den gamle gummihjulslæsser til en ny. Han er rigtig godt tilfreds med den nye Liebherr L 550 XPower og kan mærke en klar forskel i forhold til forgængeren, som også var en L 550, men uden XPower.
Kendte ikke Liebherr

”Vi vidste faktisk ikke, hvad det dér Liebherr var for noget, men vores far havde set et eller andet om maskinerne, og Johs. Møllers Maskiner lå jo lige i nærheden i Vojens. Samtidig var maskinerne hydrostatisk trukket, hvor de fleste andre mærker kørte med konverter. Det kunne vi godt se en fordel i, forklarer Lars Gad.

Nu er en ny 18 tons Liebherr L 550 XPower netop rullet ind i bestanden ved Skærbæk som afløser for en anden Liebherr-gummiged i samme størrelse. Der skiftes typisk ud efter seks-syv år, når maskinerne har kørt mellem 6000 og 8000 timer. Dermed er det en anseelig mængde Liebherr-læssere, der har stået på maskinlisten hos Gads Maskinstation gennem nu 29 år.

To Liebherr-gummigeder i godt samarbejde på et landbrug ved Bevtoft. De store mængder majs jævnes ud og trykkes.

 

Nem service

”Vi kører med maskiner fra 15 til 19 tons. De passer til at køre i ensilagestakke og til at læsse møg og er samtidig nemme at komme rundt med. Det giver os en god kontakt til værkstedet og god service at handle ét sted. Vi laver altid serviceaftaler på gummigederne. Det er nemt. Folkene hos Johs. Møllers Maskiner holder selv øje med serviceintervallerne, og montørerne kommer af sig selv og laver service på maskinerne til en fast pris pr. kørt time”, fortæller Lars Gad.

Den helt nye Liebherr L 550 XPower har selskab af yderligere tre L 550’ere, en 14 tons L 542 og en 19 tons tung L 556. Tillige består Liebherr-familien ved Skærbæk så nu også af den nye gravemaskine R 918 Litronic, som tynger vægten med 22 tons.

www.jmm-group.com

Siden 1990 har der udelukkende stået Liebherr på gummihjulslæsserne på Gads Maskinstation. Den nyeste er L 550 XPower på 18 tons.

 

- ANNONCE-
VIAwww.jmm-group.com
KILDEwww.jmm-group.com
Tidligere artikelSkamstrup Maskinstation kører Bredal – både bugseret og liftophængt
Næste artikelEndnu bedre service fra Samson Agrolize

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her