Skamstrup Maskinstation i det vestjyske var blandt de første maskinstationer til at tage Bredals nye flagskib K165XE i anvendelse. De har behov for at sprede kalk i stor bredde, og her er Bredals K-XE-spredeværk i en klasse for sig. Ved at placere spredetallerkener med seks meter afstand, kan man nå en arbejdsbredder på 24-30 meter i kalk alt efter kalktype og op til 48 meter med handelsgødning.
Det nye spredeværk på Skamstrups spreder styres af den seneste generation af Bredals ISOBUS-computer og traktorens GPS. Tildelingen kan ske efter variable gødningskort eller satellitkort. Faciliteter som dynamiske vejeceller, kantspredning, tiltsensorer, automatisk start/stop ved forager er også en del af udrustningen. Skamstrups spreder kører for øvrigt på 750/60R 30,5 Twin radialdæk, for med en vognkasse, der rummer 16.000 liter, vejer et fuldt læs jordbrugskalk ca. 25 tons!
Altid kørt med Bredal-spredere
Skamstrup Maskinstations ejer Torben Kamp har her et år efter købet ikke fortrudt sin investering. I 2013 fejrede en af vores loyale chauffører 25-års jubilæum. Det fejrede vi bl.a. med at udskifte vores gamle Bredal-spredere. Da var de henholdsvis 25 og 20 år gamle. Vi fik så to nye, og når vi nu allerede har udskiftet dem, er det ikke fordi, de var slidt, men for at kunne tilbyde kunderne optimal udnyttelse af deres gøningskvoter, få maksimal spredebredde og mulighed for at arbejde med tildelingskort på vores kalkspreder. Han fornemmer også, at flere af hans kunder vil have kørt kalk ud i mindre mængder, men med færre års mellemrum end hidtil. Det kræver også stor spredebredde for at holde omkostningerne nede.
Udover den store K165XE har Skamstrup købt en Bredal F4 liftophængt gødningsspreder med 4.000 l tank og alt i udstyr. Den har f.eks. vejeceller, gradueret tildeling, skelspredning, kilespredning, tilt-sensor, mulighed for forskellig dosering i højre og venstre side samt automatisk start/stop i forageren for blot at nævne nogle af de tekniske features. Med F4™eren kan maskinstationen hurtigt give majsen et skud kunstgødning som supplement til gyllen eller komme ud på vinterafgrøderne i det tidlige forår uden at efterlade sig dybe spor. Den giver os fleksibilitet og et længere arbejdsvindue, så den er vi glade for, siger Torben Kamp.
Han har i øvrigt slet ikke spurgt andre leverandører om tilbud. Vi er tilfredse med Bredals spredere, og så længe pris, kapacitet og kvalitet passer sammen, er der ingen grund til at skifte mærke.
Man skal være hurtig for at sikre sig en Bredal til næste sæson!
Alle indenfor landbrugsbranchen kender Bredal for deres kalk- og handelsgødningsspredere af højkvalitet. De kendetegnes bl.a. ved brugervenlig betjening, billig drift og robust konstruktion.
Kigger man lidt ind i produktkataloget, opdager man imidlertid en række unikke features som integreret kile- og kantspredning, sektionskontrol, tilt-sensorer, ISOBUS, computerstyring, GPS, automatisk styring af doseringer efter gødnings- eller satellitkort – alt sammen eksempler på, at Bredal følger med tidens behov og er med til at sætte nye standarder indenfor deres segment.
En af de største Bredal-forhandlere i Danmark er TBS Maskinpower, der med maskinforretninger i Starup, Holstebro og Askildrup ved Randers dækker det halve Jylland. De har bl.a. leveret Bredal-sprederne til Skamstrup Maskinstation. Her påstår sælger Martin Geiser, at hvis man vil have en ny Bredal gødnings- eller kalkspreder i 2020, så er det klogt at bestille den allerede nu! Maskinforretningen har ganske vist bestilt et antal spredere til den kommende sæson, men det svinder hurtigt i listen, og Bredal er ved at være fuldt bookede i produktionen.
De brugte ryger til udlandet
Martin Geiser får i sagens natur en del brugte Bredal-spredere i bytte, når de nye modeller bliver solgt. Det går ham ikke noget, for brugte Bredal-spredere er nemme at sælge i udlandet. De voldsomme danske miljø¸normer og landmændenes evige jagt på marginalerne går, at vores brugte Bredal-spredere på mange områder er attraktive i udlandet, hvis prisen passer. Den brugte Bredal han har sendt længst væk i år, var en Bredal K 45, der blev solgt til en kunde i Mongoliet.
Pressemeddelelse fra:
www.bredal.dk
Om Skamstrup Maskinstation:
Skamstrup Maskinstation ejes af Torben Kamp. Forretningen driver en maskinstation, en selvstændig entreprenørafdeling og vognmandsforretning. Maskinstationen ligger ikke langt fra Varde og servicerer mange mælke- og svineproducenter i Sydvestjylland med alle forefaldende opgaver i marken. Der arbejder 27 faste medarbejdere i maskinstationen og 15 i entreprenørafdelingen.
Maskinstationen satser på at have en moderne maskinpark, der lever op til tidens høje effektivitetskrav og samtidigt hjælper kunderne med at leve op til de strenge miljø¸regler. Hos Skamstrup Maskinstation er man ikke mærkefikserede. Således er traktorerne i 200-hk klassen fra Case, mens de større er fra Fendt. Et kig ind i de store maskinhaller afslører finsnittere fra Krone, mejetærskere fra New Holland osv.