Udlejer-start uden maskiner – nu køber de i store mængder

En D65PXi-18-dozer er blandt den store portion Komatsu-maskiner, som Jacob Kayser Elkjær har fået leveret fra Scantruck på det seneste.

Kayser & Thorsen i Vordingborg er kommet godt fra start på 2021 med en større Komatsu-fornyelse af udlejningsflåden

Da Jacob Kayser Elkjær og Henrik Thorsen besluttede at etablere en fælles virksomhed i 2009, havde de ingen maskiner. I dag er Kayser & Thorsen Materieludlejning i Vordingborg en markant spiller på markedet for udlejning af entreprenørmaskiner. Mens makkerparret oprindelig nøjedes med at udleje sig selv som maskinførere, lejer de i dag andre folk ud i kabinerne på en stor mængde forskellige maskiner.

Komatsu er helt i front med hybride gravemaskiner og har allerede sendt tre generationer af 37 tons-maskinen. Her Kayser & Thorsens nye HB365LC-3.Komatsu er helt i front med hybride gravemaskiner og har allerede sendt tre generationer af 37 tons-maskinen. Her Kayser & Thorsens nye HB365LC-3.

Alene Komatsu-maskiner optræder 25 gange på maskinlisten. Senest har Kayser & Thorsen fået leveret seks nye Komatsu-gravemaskiner og to intelligente dozere fra Scantruck, som er dansk importør af det japanske topmærke.

”Vi køber da også maskiner af andre mærker, men når det gælder gravemaskiner, skal det gerne være Komatsu. Vi véd, at de er driftsikre og robuste, og samtidig har de en rigtig fornuftig driftsøkonomi. Helt konkret er der ikke så mange driftsomkostninger på Komatsu, som på mange andre mærker”, forklarer medejer og direktør Jacob Kayser Elkjær.

En aldeles ny Komatsu PC138US-11 forrest og bag den en PC240LC, som Kayser & Thorsen har fået leveret tidligere. Begge udlejet til samme projekt ved Solrød. I øvrigt sammen med flere andre Komatsu’er.
Vigtig egenskab

”Komatsu-brandet er blevet bedre, end det var for nogle år siden, og det er helt klart steget i agtelse hos maskinførerne. Mange efterspørger i dag Komatsu, når de skal leje maskiner. Helt generelt må vi konstatere, at Komatsu er bygget til at virke, uanset hvor de kører. Det er en vigtig egenskab, ikke mindst når man driver udlejningsvirksomhed”, siger Jacob Kayser Elkjær.

Vordingborg-firmaet har senest fået Scantruck til at møde op med seks nye gravemaskiner. Dels tre 14 tons PC138US-11, en lidt større P240LC-11, en PC360LC-11 og en hybrid-graver af modellen HB365LC-3. Tillige har key account manager Poul Erik Nielsen hos Scantruck sørget for både en D65PXi-18 og en D61PXi-24. Begge fra Komatsu-programmet af intelligente dozere, som er født med avanceret maskinstyring.

”Vi har hele tiden behov for at forny maskinparken. Vi er kommet rigtig godt fra start her i 2021, hvor bygge- og anlægssektoren tilsyneladende er gået helt fri af corona. I hvert fald har vi masser at lave og fin gang i maskinudlejningen”, fortæller Jacob Kayser Elkjær.

Medejer og direktør Jacob Kayser Elkjær ved en af de senest tilkomne Komatsu-dozere, en 22 tons tung D65PXi-18 med intelligent maskinstyring.
Trækker på servicefolkene

Udlejningsfirmaet i Vordingborg har et halvt hundrede medarbejdere fordelt på administrative, mekanikere og maskinførere.

”Vi bruger også ofte Scantrucks serviceafdeling, som vi har rigtig gode erfaringer med. Dels møder vi gode servicemontører og reservedelsfolk, og dels får vi altid hjælp øjeblikkelig, når vi har behov. Det er naturligvis vigtigt for at holde maskinerne i topform og klar til vores kunder”, siger Jacob Kayser Elkjær.

Da han og Henrik Thorsen for 12 år siden blev enige om ikke blot at leje sig selv, men også maskinkraft ud, var det med en enkelt brugt gravemaskine som aktiv. De fandt hurtigt ud af, at der nok skulle lidt mere til, hvis maskinen skulle lejes ud. Derfor monterede de GPS på graveren. Sådan noget var ikke standard på det tidspunkt.

Der køres jord til et projekt ved Herfølge, og Komatsu-hybridgraveren sørger for både at få det hele ud af lastbilen og efterfølgende fordele det.
Entreprenørfirma eller hvad?

Det viste sig imidlertid at være en udmærket idé, så duoen investerede i en maskine mere. To mand og to maskiner krævede en beslutning for fremtiden: Skulle Kayser og Thorsen være et entreprenørfirma, eller skulle det være noget andet?

Makkerparret besluttede at gøre deres firma til en servicevirksomhed med udlejning i stedet for et entreprenørfirma. De ville ikke selv tage opgaver ind, men leje både maskiner og maskinførere ud til andre. Ofte skal der en mand med i kabinen, når kunderne lejer store entreprenørmaskiner.

”Entreprenørfirmaerne har meget varierende behov for kapacitet. Så fylder vi op, når entreprenøren ikke selv har materiel og mandskab til opgaverne. I mange tilfælde gælder det længere udlejningsperioder til større projekter”, siger Jacob Kayser Elkjær.

Kayser & Thorsen snuppede senest tre styk Komatsu PC138US-11 – sammen med yderligere tre gravemaskiner og to dozere.

 

- ANNONCE-
VIAScantruck A/S
KILDEScantruck A/S
Tidligere artikelHvis man vil have den perfekte traktor, må man finde den selv!
Næste artikelAgromek bliver afholdt næste gang 29. november-2. december 2022

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her