Gaard Entreprenør & Graderservice v. Jesper Gaard fra Ringe på Midtfyn har længe været på udkig efter en lille handy traktor med en stor kabine. Han syntes ikke rigtigt, der var noget på markedet, som kunne opfylde hans krav, men via en tur rundt på internettet fandt han den – en Deutz-Fahr 5110.4 D TTV.

Derefter gik turen til Stuttgart for at se den efter på nærmeste hold. Her kunne han konstatere, at virkeligheden matchede internettets fremstilling af traktoren. Efter nogen resultatløs pingpong med de autoriserede danske forhandlere endte jagten med, at han fik Deutz-Fahr specialisten Brørup Traktor- & Maskincenter til at importere den, og i sidste uge fik han så sin nye traktor leveret! Den er den første af sin slags i Danmark.

Den nye Deutz-Fahr model er en 113 hk traktor med trinløs TTV-transmission og ALT i udstyr. Den har f.eks. både en 100 liter/min. LS-hydraulikpumpe og en 42 l/min. styretøjspumpe, så dens smidighed er intakt, selvom der arbejdes med oliekrævende redskaber. Den trinløse 40 km/h SDF-transmission arbejder med 2 hovedområder (mark og vej), 3 kørestrategier (Manuel/Auto/PTO-mode), har 2 hastighedstempomater og PowerShuttle vendegear med SenseClutch til venstre for rattet. Dens transmission matcher med andre ord de større modellers opbygning. Den nye traktor er leveret forberedt til GPS-autostyring med EasySteer, så hvis behovet opstår, kan den innovative entreprenør nemt opgradere sin traktor endnu mere.

Jesper Gaard tilbringer årligt op mod 1.500 timer i førerhuset, så ergonomien skal være i top.
Kabine i en klasse for sig selv

Den egentlige grund til Jespers forelskelse i traktoren er imidlertid ikke gemt under motorhjelmen, men er dens kabine. Det er en helt ny og ekstremt rummelig panoramakabine med 4 søjler, baghængte døre og helt plant gulv, så den er nem at komme ud og ind af. Jesper har som ekstraudstyr fået monteret en drejeskive under sædet, så han kan dreje det 20 grader sideværts. Det er ekstremt behageligt, når man skal holde øje med redskaberne bagud, og når man skal ud og ind af traktoren. Sædet er for øvrigt luftaffjedret og har indstilleligt ryglæn. For blot at nævne nogle af kabinens øvrige udstyr kan nævnes et digitalt InfoCenterPro display, aircondition, friskluftfilter (evt. med aktivt kul ved sprøjteopgaver), digital stereoradio med Bluetooth og 2 højttalere. Komforten understøttes af en affjedret foraksel.

Tilfreds med sit valg

Jesper Gaard har kun haft sin drømmetraktor en uge, men indtil videre har den opfyldt forventningerne. Den er ekstremt nem at køre, og både med hensyn til hastighed og manøvrering er den ekstremt smidig. ”Det har været et langt tilløb, men efter at jeg fik fat i Brørup Traktor- & Maskincenter, kom der skred i sagerne, og nu kan jeg se frem til at opgaverne med f.eks. planering af ridebaner, afretning af pladser og stier og de andre opgaver i mit entreprenørfirma kan løses effektivt, og uden at jeg eller chaufførerne ødelægger kroppen i en dårlig traktorkabine.

Jesper Gaard har fået monteret en drejeskive under sit komfortsæde, for han ser meget bagud, når han arbejder med grader og andre redskaber.

Specialist i præcis graderarbejde

Gaard Entreprenør & Graderservice udfører de fleste typer entreprenøropgaver, men er især kendt for afretning og præcis planering med deres avancerede grader. Den er udstyret redskabsstyring fra Leica og kan både køre med 2D laser, ultralyd og 3D GPS, så grus- og sandunderlag til asfalt, betongulve, flisebelægning mv. kan udføres indenfor meget små tolerancer. Det bringer firmaet rundt i hele Danmark, når bunden på ridebaner og under parkeringspladser, stier, veje osv. skal klargøres.

Tekniske data:

 • Navn: Deutz-Fahr 5110.4 D TTV
 • Motor: FARMotion, 4 cyl./3.849 cm³ m. 2.000 bar Common Rail
 • Transmission: TTV trinløs transmission, 40 km/h, PowerZero, Eco/Power styring og SenceClutch         
 • Hydraulik: Load Sensing 100 l/min plus separat styretøjspumpe. 4 EDV-udtag m. joystick betjening
 • Lift: Frontlift/PTO (2.880 kg/1.000 rpm.) Bagerste lift og PTO (4.310 kg/1.000/540/540ECO rpm)
 • Kabinetype: Panoramakabine m. MaxCom armlæn, 8” I-Monitor, luftaffjedret sæde og LED-lyspakke
 • Dækmontering: 405/70 R20 + 480/70 R30

Brørup Traktor- & Maskincenter, tlf.: 75 38 20 24

https://www.btmc.dk/

- ANNONCE-
KILDEBrørup Traktor- & Maskincenter
Tidligere artikelE-blad Marts 2021
Næste artikelUdlejer-start uden maskiner – nu køber de i store mængder

2 KOMMENTARER

 1. Jeg vil meget gerne tilmeldes nogle nyheder i denne fantastiske maskinverden. Mvh En meget interesseret

  • Hej Kasper
   Ups, har ført set din besked nu… Du er meget velkommen som abonnent, så du kan modtage nyhederne og de gode historier.
   Du kan kontakte os på telefon 26 28 64 08 eller send en mail til info@mogl.dk

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her