Med investeringen i Topcons maskinstyringssystemer har Skive Anlæg & Entreprenør forbedret sin konkurrenceevne og gjort sig mere attraktiv overfor sine kunder og samarbejdspartnere.

Det er bundlinjen i regnskabet, der fortæller historien om en entreprenørvirksomheds præstationer det seneste år. Præstationer, der er udført af den enkelte medarbejder og den enkelte maskine, og som sammenlagt fortæller hvilken udvikling, virksomheden styrer mod.

Maskinen føres af Kristian Lavrsen, som i skrivende stund udfører kloakarbejde ved et nyt boligkvarter ved Viborg.

Opskriften på fremdrift og forbedret indtjening ligger dog ikke i at arbejde hårdere, men derimod smartere. Maskinstyring i 2D eller 3D er i dag et vigtigt redskab til at forbedre sin effektivitet, og det faktum kan Skive Anlæg & Entreprenør ApS nikke genkendende til.

Som mellemstor virksomhed med jord-, kloak- og belægningsopgaver som primære arbejdsområder spiller anvendelsen af 3D maskinstyring en væsentlig rolle i planlægningen og udførelsen af projekterne. For nyligt investerede de i en Komatsu gravemaskine med Topcon 3D maskinstyring hos forhandleren Scantruck A/S. En stor investering som hurtigt har vist sig at være alle pengene værd.

På den tilhørende skærm er alle projektets informationer tilgængelige. Topcons brugervenlige 3DMC-software giver stor præcision og høj opdateringshastighed.

– 3D maskinstyring er kommet for at blive. Det er der ingen tvivl om, og med Topcons løsning kan maskinføreren følge hele projektet på sine digitale tegninger på skærmen i maskinen, siger en tilfreds Michael Nielsen, adm. direktør og ejer af Skive Anlæg & Entreprenør, og fortsætter:

– Jeg har altid sagt, at vores investeringer skal give mening, og Topcons 3D maskinstyring gennem Scantruck giver rigtig god mening. Især i denne tid, hvor alt skal være papirløst.

Skive Anlæg & Entreprenør har gennem Scantruck fået en samlet pakke. Udover levering af gravemaskinen med maskinstyring bliver entreprenørfirmaets medarbejdere også undervist i brugen af systemerne. De får ligeledes hjælp til fremstilling af data, og der er faglig og teknisk support fra Scantruck gennem hele forløbet. Scantruck A/S kan levere hele pakken, og det giver kunden tryghed før og efter handlen.

Positiv situation

Michael Nielsen grundlagde selv virksomheden for 14 år siden. Som enmandsvirksomhed i de tidlige år udførte han haveanlæg for private, inden han for seks år siden overtog en eksisterende lokal entreprenørvirksomhed med seks ansatte. I dag er der 35 ansatte i firmaet, og han har placeret sig selv på kontoret, hvorfra han har overblikket over alle virksomhedens aktiviteter, herunder også investeringer.

3D maskinstyringspakken bygger på et GNSS-system med dobbelt antenner. Systemet er opkoblet til internettet via modem, som gør det muligt at modtage RTK-korrektioner, opkobling til dataudveksling og support fra Scantrucks maskinstyringsteam.

Købet af en brugt Komatsu PC240LC-11 gravemaskine med indbygget Top 3D maskinstyring hos Scantruck var en af virksomhedens bedste investeringer, når man gerne vil træde et skridt op og byde ind på flere større projekter for forsyningsselskaber, kommuner og større totalentreprenører.

– Vi købte også Topcon og satte på vores Komatsu HB215LC-3 Hybrid. I alt har vi fem gravemaskiner i kategorien 20-35 tons. Vi er efter overtagelsen vokset via naturlig vækst, og som følge af vores størrelse og tekniske materiel er vi i en positiv situation, hvor vi kan byde ind på de større projekter, hvor vores udstyr kommer til sin ret, siger Michael Nielsen.

Forbedret konkurrenceevne

– Vi havde helt aktuelt to store projekter, hvor det gav mening at anvende maskinstyring. Blandt andet til Skive Kaserne, hvor vi skulle udføre jord-, kloak- og belægningsarbejde. Det er ikke en billig investering, men investeringen betaler sig, fordi man er mere effektiv på pladsen, mere præcis i udførelsen og samtidig sparer brændstof. Det betyder samtidig, at vi kan være mere skarpe i vores beregninger, og det forbedrer vores konkurrenceevne, siger Michael Nielsen.

Topcon 3D maskinstyring monteret på en hybrid Komatsu entreprenørmaskine er en kombination, som bidrager til vækst for Skive Anlæg & Entreprenør ApS.

Alternativet til den smartere løsning med Topcon er at afsætte projektets forskellige højder manuelt med pinde.

– Det gjorde vi dagligt førhen. Men prøv lige at afsætte pinde til et vandløb, der bugter sig i landskabet mellem beboelser og i forskellige dybder. Eller til LAR-anlæg eller til store parkeringspladser med kuvertfald. Når man arbejder på store byggepladser, kan man ikke have pinde og trukne snore overalt, man skal passe på, mener Michael Nielsen.

Investeringen i Topcon maskinstyring har givet den ønskede effektivitet og et forbedret overblik i virksomheden. Ikke mindst økonomisk.

– 3D maskinstyring er for os en løftestang til vækst og til at løfte hele vores butik. Man kan altid leve uden, men kigger man på bundlinjen, skal man altid kunne effektivisere sig selv. Blandt andet gennem investeringer i ny teknologi og nyt udstyr. Jeg ser 3D maskinstyring som en rigtig god investering til at effektivisere ude i marken. Det er kommet for at blive, og det bliver ikke det sidste 3D maskinstyringssystem, jeg har købt af Scantruck, siger Michael Nielsen.

-Annonce-
VIAScantruck A/S
Tidligere artikelTractor of the Year® 2021
Næste artikelUsagligt indgreb mod dansk landbrug

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her