Fredag d. 20. januar aflagde formanden for Danske Maskinstationer og Entreprenører, Søren Ulrik Sørensen, sin årsberetning. Mere end 250 medlemmer var samlet til årsmødet, som både bød på faglige og politiske emner fra året, der er gået i DM&E.

”Vi er under konstant udvikling og forandring, og vi forventer, at forandringer kommer til at gå hurtigere fremover, end vi er vant til”, lød det fra Søren Ulrik Sørensen

under aflæggelse af årsberetningen ved Danske Maskinstationer og Entreprenørers Årsmøde i Brædstrup.

Formanden for Danske Maskinstationer og Entreprenører, Søren Ulrik Sørensen
Øget efterspørgsel på maskinstationer

Maskinstationerne er i øjeblikket inde i en god udvikling, og flere maskinstationer oplever en stigende efterspørgsel fra landbruget. Efterspørgslen kommer især fra større kvægbrug med store opgaver i gylle og grovfoder. De større landbrug efterspørger stor kapacitet og stor fleksibilitet fra maskinstationerne.

”Vi ser klart en stigende tendens i retning af, at de større maskinstationer vokser sig endnu større ved at opkøbe andre maskinstationer i området. Antallet af landbrugsmaskinstationer, som omsætter mere end 15 mio. kr. årligt, er desuden stigende” sagde det fra Søren Ulrik Sørensen under aflæggelsen af foreningens årsberetning.

Den største samlede omsætning hentes stadig blandt maskinstationer, som har en omsætning op til 5 mio. kr. årligt. Det kan tolkes således, at også mindre maskinstationer kan tilpasse sig i et marked, som dækker både et stigende antal større landbrug og samtidig et stort antal mindre landbrug.

Ny brancheundersøgelse taler sit tydelige sprog

En ny brancheundersøgelse fra januar 2017 viser, at der har været en lille stigning i den samlede totale omsætning i forhold til 2016, men undersøgelsen viser også, at nogle maskinstationer har haft stigende omsætning, mens andre har haft faldende omsætning.

Maskinstationer har også oplevet tab på kunder, men det er meget positivt, at det totale tab på debitorer i 2016 har været mindre end i 2015. Den tætte kontakt mellem maskinstationer og landmænd, hvor man løbende drøfter de økonomiske vilkår, er meget sandsynligt medvirkende til at begrænse tabet.

Som afslutning på Søren Ulrik Sørensens årsberetning, blev der lagt vægt på et kommende år med både muligheder og udfordringer, men frem for alt optimisme: ”2016 har været aktivt, og intet tyder på, at tingene ændrer sig til det værre. Det tegner til en travlt år”, afsluttede Søren Ulrik Sørensen sin årsberetning.

- ANNONCE-
Tidligere artikelEt år med travlhed og høj aktivitet hos entreprenører og kloakmestre
Næste artikelUnge maskinførere på GPS-kursus i marken

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her