- ANNONCE-

Jordbrugsmaskinførere fra 1. hovedforløb har været på GPS-kursus sammen med Case. Kurset, der er en del af teknikundervisningen på JU Århus, styrker elevernes fortrolighed med den nyeste teknologi på markedet.

– I hopper bare op. Og så kan I jo begynde med at lave en A og en B linje.

Det er ikke en besked, som jordbrugsmaskinførerne på 1. hovedforløb skal have mange gange, og inden længe er et par elever ombord i de to røde traktorer og i fuld gang med at opmåle det vintervåde markstykke bag skolen. Med 2,5 centimeters præcision.

Måler kvaliteten af afgrøder.

Dagens instrukser kommer fra teknikundervisere på JU Århus, Tommy Dam og Peter Buhl, der i samarbejde med Case IH har tilrettelagt kurset med fokus på GPS-styring. Opmålingsøvelsen samler op på dagens teori om selvkørende traktorer og de satellitter, der styrer dem.

– Vi tog hul på emnet allerede på grundforløbet, men nu øger vi sværhedsgraden, forklarer Tommy Dam, der med kurser som dette gerne vil være med til at klæde eleverne på til det arbejde, de vil støde på hos deres mestre.

En af de helt store fordele ved brugen af udstyr som GPS og droner i marken er, at man med præcise opmålinger kan optimere på driften. Det fortæller dagens ekspert fra Case IH, Lars Grønlund.

– Det er godt for både miljøet og for pengepungen, når man for eksempel kun gøder, hvor der er behov for det. Med en droneoverflyvning kan man kortlægge præcist, hvor afgrøderne har behov og tilpasse sin indsats efter det, siger Lars Grønlund.

Han besøger jævnligt eleverne på JU Århus for at fortælle om den nyeste viden inden for en teknologi, der udvikler sig hele tiden.

– Jeg nyder at komme ud og fortælle om det sidste nye – også om ting, vi endnu kun har på tegnebrættet – for jeg får altid gode input med tilbage fra eleverne. Det kan være de er skeptiske over for en idé eller har nogle holdninger til, hvordan den vil fungere eller ikke fungere i praksis, og det tager vi altid til efterretning, siger Lars Grønlund.

JU Århus har i efteråret 2016 anskaffet Cases Puma 240 med GPS for at have teknologien til rådighed i det daglige.

Lars fra Case instruerer

 

-Annonce-

EFTERLAD ET SVAR

Venligst indtast din kommentar
Venligst indsæt dit navn her