Nedbrydning og miljøsanering kræver stadig mere viden og flere kompetencer. Derfor har Danske Maskinstationer og Entreprenører (DM&E) sammen med Learnmark Horsens etableret et nyt uddannelsesforløb i bygnings- og miljøsanering, som er målrettet de små- og mellemstore entreprenørvirksomheder, der udfører nedbrydningsopgaver.

Håndtering af miljøfarlige stoffer i bygninger, korrekt affaldssortering, ønske om højere genanvendelse og ikke mindst arbejdsmiljø er alt sammen emner, der er helt centrale, når man taler om både små og store nedbrydningsopgaver. På det nye hold inden for bygnings- og miljøsanering er der mulighed for at få styr på disse emner samt tilegne sig ny viden på området. Det nye hold starter op d. 5. december på Learnmark Horsens.

Søren Christensen
Søren Christensen

”Mange små og mellemstore entreprenørvirksomheder udfører ofte nedbrydningsopgaver i større eller mindre grad – opgaver, der kræver både viden og kompetencer for, at det håndteres miljø- og arbejdsmiljømæssigt korrekt. Derfor har DM&E sammen med Learnmark Horsens etableret et nyt uddannelsesforløb indenfor bygnings- og miljøsanering, som skal sikre deltagerne en grundig, alsidig viden samt praktiske færdigheder, når de udfører nedbrydningsarbejde”, fortæller konsulent Søren Christensen fra DM&E.

Større professionalisme i faget

”Det handler først og fremmest om at øge sikkerheden både med hensyn til miljø og arbejdsmiljø, samt at højne niveauet og kvaliteten inden for området generelt. Derudover forventer vi, at der i fremtiden vil blive stillet større krav fra kommuner, myndigheder og kunder til de entreprenører, som beskæftiger sig inden for nedbrydningsområdet”, udtaler Søren Christensen.

Ifølge Søren Christensen har man i de senere år fået større viden om miljøfremmede stoffer i den ældre bygningsmasse. Det, sammenholdt med at man ønsker større grad af genanvendelse og genbrug, stiller store krav til virksomheder, der udfører nedbrydningsopgaverne i fremtiden. Dertil kommer, at der hos virksomhederne også er et ønske om større professionalisme indenfor faget. Dette er nu muligt at opnå og få papir på, fastslår Søren Christensen.

Tilpasset mindre entreprenørvirksomheder

Bygnings- og miljøsaneringsuddannelsen er tilpasset små- og mellemstore entreprenørvirksomheder og består af et skoleforløb på i alt otte uger fordelt på fire moduler over to vintre. ”Mange mindre virksomheder har stor erfaring med området og har erfarne medarbejdere. Med denne uddannelse ønsker vi at opkvalificere, ikke mindst de mindre virksomheder, og være med til at give branchen et fagligt løft”, slutter Søren Christensen

Nyt hold starter 5. december

Uddannelsesforløbet er åben for alle. Næste hold starter op den 5. december, og der er ifølge uddannelsesleder Peter Hjortdal Andersen stadig få ledige pladser til virksomheder og medarbejdere, der ønsker at deltage.

- ANNONCE-
Tidligere artikelHæderspris til 40 års jubilar
Næste artikelNy kort-app giver landbruget overblik over dræn

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her