Huskøbere bør få tjekket tilstanden på kloakkerne før et huskøb. Derfor er det positivt, at advokatfirmaet Nemadvokat tager problematikken alvorlig, og har et kloaktjek som standard i købsaftaler, mener formand for certificeringsordningen Kloakmestrenes TV-inspektion.

StempelAdvokatfirmet Nemadvokat har netop meldt ud, at de som standard sætter krav om en TV-inspektion før en hushandel. Tiltaget er en god idé og initiativet får fuld opbakning fra certificeringsordningen Kloakmestrenes TV-inspektions formand, Søren Christensen.

– Som fagfolk har vi længe talt for, at der blev lavet et kloaktjek før en hushandel og at TV-inspektion skulle være en fast del af den almindelige huseftersynsordning. Derfor er vi selvfølgelige glade for, at nogle advokater og huskøbere har fået øjnene op for, at det der ligger godt gemt under jorden også skal undersøges, udtaler Søren Christensen.

Søren Christensen, konsulent DM&E.
Søren Christensen, formand Kloakmestrenes TV-inspektion.

Kan koste dyrt

I en konkret sag fra Nemadvokat sparede en TV-inspektionen før en hushandel et ungt par for i underkanten af 100.000 kroner pga. et ødelagt kloakinstallation under det hus, de ønskede at købe.

– Denne sag står desværre ikke alene. Vi hører ofte fra medlemsvirksomheder, som beretter om kunder, der er kommet galt afsted, fordi kloakinstallationen ikke var i den stand, som man troede – eller rettere, mange tænker overhovedet ikke over, hvilken risiko der er forbundet med at købe et hus, hvor kloakkerne er nedslidte, forklarer Søren Christensen og forsætter;

– Nedslidte og dårlige kloaksystemer kan være særdeles omfattende at få udbedret. Kloakrørene ligger ofte under dyre, anlagte haver og belægninger, og endnu værre er det, hvis problemerne opstår under bygningen. Det kan være ekstremt dyrt at få udbedret og reetableret efter sådanne reparationer, og har rotterne først fundet vej til de dårlige kloakker, kan konsekvenserne med ødelagte gulvkonstruktioner være helt uoverskuelige.

Kloakker skal omfattes af tilstandsrapporten

– Tilstandsrapporten skal være med til at sikre boligkøbere mod ubehagelige overraskelser, derfor virker det også en smule absurd, at kloakker ikke allerede er en del af tilstandsrapporten. Mens fejl og mangler man kan se med det blotte øje er medtaget under tilstandsrapporten, så har man endnu ikke medtaget de skjulte kloakinstallationer. I dag er det teknisk muligt og helt almindeligt at vurdere kloakkernes tilstand via

TV-inspektionsudstyr og uddannede personer. Derfor bør der arbejdes med at få denne del med under huseftersynsordningen hurtigst muligt, fastslår formanden for kloakmestrenes tv-inspektion, Søren Christensen.

SC kmtv_orangeSammenslutningen Kloakmestrenes TV-Inspektion er en certificeringsordning på tv-inspektionsområdet, hvis formål er at højne kvaliteten af det udførte tv-inspektionsarbejde samt sikre en høj og ensartet niveau for afrapportering af det udførte tv-inspektionsarbejde. De certificerede tv-operatører i ordningen er uddannede og modtager løbene efteruddannelse.

Sammenslutningen Kloakmestrenes TV-Inspektion er et samarbejde mellem de tre største foreninger på kloakområdet, herunder Danske Maskinstationer og Entreprenører samt Kloaksektionen under Dansk Byggeri og Danske Kloakmestre. Se mere på www.ktvi.dk

 

-Annonce-

EFTERLAD ET SVAR

Venligst indtast din kommentar
Venligst indsæt dit navn her