Der er næppe tvivl om, at Hydradig vil tilrane sig langt hovedparten af opmærksomheden på JCB-standen, når portene slås op til Bauma 2016 midt i april.

Ny 10-tons gravemaskine hiver al service ned i jordhøjde

Den britiske maskinkæmpe JCB har netop præsenteret den maskine, som fabrikken mener, skal være det helt store hit på verdens største entreprenørmesse, Bauma i München. Og JCB har noget at have forventningerne i.

Den nye hedder Hydradig 110 W, og den flytter i bogstavelig forstand al service ned i jordhøjde, samtidig med at maskinens tyngdepunkt flytter i samme retning. Motoren er flyttet fra den normale placering bag kabinen og ned til undervognen, hvor også tankene er placeret.

Kig til alle hjul

Det helt nye konstruktionsprincip sikrer den stabilitet, som ellers ville være udfordret af gravemaskinens korte bagende, som naturligvis gør den manøvredygtig også i tættere arbejdsmiljøer. Flytningen af motoren har også givet plads til en to tons kontravægt, uden at det generer førerens udsyn.

Netop udsynet er lidt ekstremt i Hydradig 110 W. Maskinføreren kan fra sit sæde se alle fire hjul.

JCB Hydradig 110 W er udstyret med en 109 hk Ecomax-motor. Maskinen byder på hele tre valgmuligheder for styring, nemlig to-hjuls, fire-hjuls og krabbestyring. Transporthastigheden er op til 40 km/t.

- ANNONCE-
KILDEBJM, M&L
Tidligere artikel“On the Road” med M&L
Næste artikelGod græsensilage

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her