Thyregod A/S sælger sine aktiviteter indenfor redskaber til mekanisk renholdelse af rækkesåede afgrøder til Väderstad

Henrik Gilstring, CEO i Väderstad Group (tv) og bestyrelsesformand Peter Erik Hansen i Thyregod AS (th)

Väderstad, som er en af verdens førende virksomheder inden for udstyr til jordbearbejdning og såning, køber pr. 1/6 2023 Thyregods produktsortiment af innovative radrensere. Dermed komplementerer Väderstad sit produktprogram med et komplet program til mekanisk radrensning af rækkesåede afgrøder.

Thyregod A/S er en klassisk dansk virksomhed med rødder tilbage til 1918. I mere end 25 år har Thyregod arbejdet med at udvikle, producere og sælge radrensere og er blandt pionererne indenfor kamerateknologi og sideforskydelige radrensere. Det har betydet, at TRV-teknologien er optimeret helt ned i detaljen med et patenteret sektionsløft, utallige apteringsmuligheder, patenteret hurtigskift af tænder osv. Navnene Thyregod og TRV-radrensere er derfor allerede kendt i mange lande. Thyregod A/S står også bag udviklingen af verdens første kamerastyrede, bugserede radrensere med individuelle bomme, der styres af hvert sit kamera. Det er således et nærmest komplet sortiment af avancerede og fleksible radrensere til stort set alle afgrøder, Väderstad nu får ind i produktprogrammet.

Med købet overtager Väderstad alle intellektuelle rettigheder til Thyregods produktområde for radrensere – det vil sige både TRV-serien og Swingking-sortimentet.

Bestyrelsesformand Peter Erik Hansen i Thyregod A/S er stolt af, at Väderstad nu bringer de danske radrensere ud i hele verden via deres stærke distributionsnet. ”Landmænd i hele verden efterspørger miljørigtige dyrkningsteknologier. Vores team her i Thyregod har arbejdet dedikeret med udvikling, optimering, produktion og salg af radrensere i mange år, og nu vælger en af branchens internationale sværvægtere så at satse på vores teknologi – det er jeg faktisk stolt af, og det kan alle medarbejderne her på fabrikken også være”. Han glæder sig over, at de danskudviklede radrensere nu bliver tilgængelige for landmænd i over 40 lande via Väderstads forhandlernet.

Hos Väderstad ser man overtagelsen af Thyregods radrensere som en rigtig god forretningsmulighed. Dels passer produktprogrammet perfekt ind i Väderstads nuværende produktprogram. Dels kan den svenske gigant nu give sine forhandlere mulighed for at tilfredsstille kundernes behov for mekanisk renholdelse af rækkesåede afgrøder. ”Ved at bruge vores omfattende og veletablerede netværk af forhandlere og eksisterende kunder, ser vi potentiale for en meget positiv markedsudvikling for os inden for dette nye produktsegment, siger Henrik Gilstring, CEO for Väderstad Group.

I den indledende fase af overtagelsen vil radrenserne blive solgt under Thyregod-brandet og blive fremstillet på Thyregods produktionsanlæg i Danmark. Fra sommeren 2024 vil de efter planen blive solgt under Väderstads eget brand. Eksisterende kunder og aktive forhandlere vil dog fortsat kunne blive serviceret af Thyregod og f.eks. købe slid- og reservedele til deres Thyregod TRV- og Swingking rensere som hidtil.

Om Väderstad

Väderstad forsyner det moderne landbrug med innovative, effektive redskaber og dyrkningsmetoder. Det er firmaets mål at blive verdensledende indenfor sit område ved at fremme kundernes økonomiske udbytte gennem enkle og sikre løsninger. Väderstad-gruppen er familieejet og har hovedkvarter i Väderstad, Sverige. Firmaet er repræsenteret I 40 lande og på alle kontinenter. I 2022 havde Väderstad ca. 2.000 ansatte og en omsætning på 550 MEUR.

Om Thyregod A/S

Thyregod A/S er en traditionsrig dansk virksomhed, som blev grundlagt tilbage i 1918. Firmaet har siden da udviklet, produceret og solgt landbrugsredskaber, roeoptagere, vogne og gyllepumper under flere brandnavne, hvoraf TIM, Thyregod og Kimadan er de mest kendte blandt kunder i store dele af verden. Thyregod A/S har ca. 22.000 m2 produktionsfaciliteter og lager under tag i Danmark og har endvidere et tæt samarbejde med et søsterselskab i Ukraine, der er specialist i stålbearbejdning.

 

- ANNONCE-
Tidligere artikelHANS HOLM MASKINFORRETNING A/S I TINGLEV FÅR NYE VAREMÆRKER I FORRETNINGEN
Næste artikelLIVSVÆRKET HVORNUM MASKINSTATION FØRES VIDERE AF ALLESTRUP MASKINSTATION

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her