MI skifter navn til MI

MI har hovedkontor i Vejle, hvor de også har en stor 1200 kvm udstilling. Billede: Gerrit

I år kan MI fejre 60-års fødselsdag og det fejrer de blandt andet ved at skifte navn fra Maskinhandler Indkøbsringen til det mere mundrette MI, som de også kaldes i daglig tale.

MI eller DaMI/Danske Maskinhandleres Indkøbsring blev stiftet i 1963 af en gruppe driftige maskinhandlere, som ønskede at indkøbe landbrugsmaskiner i fællesskab til attraktive priser og betingelser. Navnet blev sidenhen ændret til Maskinhandler Indkøbsringen a.m.b.a.

I de første år havde MI 20-25 andelshaver, og omsætningen var på ca. 3 millioner kroner. Da MI fejrede 25-års jubilæum, var der 60 andelshavere og en omsætning på 207 millioner kr. I 54 år fungerede MI i andelsformen, indtil det i 2017 blev besluttet at omdanne MI til et aktieselskab med det for øje at kunne tilbyde sin brede palette af produkter til en større skare af forhandlere i Danmark og Sverige.

I april 2022 blev MI en del af hollandske Zweegers Equipment Group BV (ZBG), som er en familieejet virksomhed, der investerer indenfor både ejendomme, landbrug og teknologi. ZBG har selskaber i bl.a. Holland, Belgien, Italien og Canada.

Kristian Jakobsen adm. direktør hos MI sammen med bestyrelsesformand Gerrit van der Scheer
fra Zweegers Equiment Group B.V.
Fra MI til MI

De sidste mange år har logoer på maskiner, bygninger og markedsføring været MI, og det er også det navn, som MI kaldes i daglig tale. For at følge udviklingen til dørs tager MI derfor nu det sidste skridt, og ændrer det juridiske navn til MI A/S.

Let, præcist og mundret endda på alle sprog. I praksis betyder dette intet, da MI fortsætter som hidtil. Lange ancienniteter og relationer Administrerende direktør hos MI, Kristian Jakobsen, kender store dele af historien, da han har siddet i spidsen for MI i de sidste 20 år og dermed været med til omdannelsen fra a.m.b.a til A/S og salget til ZBG. Også på medarbejdersiden har mange været med på rejsen i en hel del år efterhånden.

Kristian Jakobsen udtaler: ”Vi har en gennemsnitsanciennitet på næsten 15 år, så det er et dedikeret og rutineret team, der servicerer vores kunder i dagligdagen.”

MI besøger KUHN i Frankrig i oktober 1975. Det er i 1975 at MI og KUHN indgår aftale om forhandling
af maskinerne i Danmark for 1. gang.

Det er ikke kun medarbejderne og direktøren, der holder fast. MI kan i år også fejre 48-års jubilæum som importør af KUHN produkterne og 20-års jubilæum som importør af de velkendte Ferris Zero Turns.

Kristian Jakobsen fortæller: ”Vores leverandører er både trofaste og loyale partnerne, som vi har samarbejdet med igennem mange år, og vi sætter stor pris på de langvarige relationer, der er opbygget. Selvom vi er et lille land, er vi bestemt ikke ubetydelige for vores leverandører. Vi har flere gange testet maskiner for bl.a. Kuhn og været sparringspartner ifm. udviklingen af nye maskiner”.

MI´s 60-års jubilæum markeres bl.a. i den 40 siders store disponeringsavis, som bliver udsendt i uge 42. Her præsenteres også de 4 nye mærker; Dammann, Hawe, Carre og PTG, som er blevet en del af MI-paletten.

www.mi.dk

MI deltog på Agromek i 1979.

 

 

-Annonce-
KILDEwww.mi.dk
Tidligere artikelKendt maskinstation strømliner sin forretning
Næste artikelE-blad Oktober 2023

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her