… vil lære og blive god – og det er du blevet

Fra venstre ses indehaver af Dansk Maskincenter Henning Lund Andersen, adm. direktør Charlotte Villum Henneberg, værkfører Lars Nørremark, legatmodtager Mads Andersen, formand i Dansk Maskinhandlerforening Jens-Aage Jensen og direktør i Dansk Maskinhandlerforening Klaus Nissen.

Det var en meget overrasket Mads Andersen, der for nylig fik overrakt Dansk Maskinhandlerforenings jubilæumslegat – huen kom hurtigt af hovedet, da hans navn blev nævnt, og han indså, at han var centrum for dagens begivenhed.

Mads fik mange flotte ord med på vejen af formand i Dansk Maskinhandlerforening Jens-Aage Jensen og også direktør i Dansk Maskincenter Charlotte Villum Henneberg, havde masser af ros til ham.

– Du kan være rigtig stolt af din præstation Mads – det er vi her hos Dansk Maskincenter. Du er gået ind til din uddannelse med et stort engagement fra dag et. Du har sagt, at det her vil jeg – jeg vil lære og blive god – og det er du blevet! Du sluttede din uddannelse med et 12-tal, og så er du en super god kollega. Du har ikke glemt, hvordan det er at være lærling, efter du er udlært. Du er rigtig god til at give din viden og erfaring videre, til dem der er i lære nu. Det er en rigtig stor evne at have, og det skal du holde fast i, siger Charlotte Villum Henneberg.

Morfar som forbillede

Mads har ikke det med forkærligheden for maskiner fra fremmede. Han er nemlig barnebarn af Oluf Poulsen, som startede Herborg Maskinforretning, og hans forældre er i dag medejere af forretningen, så det har altid ligget i kortene, at han skulle noget indenfor branchen.

På spørgsmålet om hvorfor han så er havnet hos Dansk Maskincenter, når han kommer fra en maskinforretning, svarer Mads: Man kan vel sige, jeg er en del af en slags byttehandel. Flere familiemedlemmer her fra Rimmerhus er blevet udlært hos Herborg, og min familie bliver udlært her, så det er en meget fin tradition.

– Jeg bliver tit spurgt, om jeg ikke skal hjem og være en del af forretningen derhjemme, men lige nu har jeg det rigtig godt og er meget glad for at være her. Men hvem ved, hvad der sker senere i livet – der sker så meget i den her branche. Jeg er dog sikker på, at jeg gerne vil fortsætte i branchen. Jeg kan rigtig god lide at snakke med kunderne, så jeg kunne godt se en fremtid som enten værkfører eller sælger, siger Mads.

– Min morfar er et stort forbillede for mig. Han byggede en succesfuld forretning op fra bunden, og så kan han snakke med alle mennesker. Han har en fantastisk livsenergi, som jeg beundrer meget. Når jeg kommer hjem fra arbejde, er jeg tit inde forbi kontoret og sige hej til ham og snakke lidt. Vi har brugt et par vintre på at renovere en gammel traktor sammen, så der får man snakket om alt muligt, og jeg har lært meget af ham, fortæller Mads.

LandboUngdom og traktortræk

– Meget af fritiden går også med maskiner. Jeg kører traktortræk med min Fiat i klassen 0. Jeg har bygget traktoren helt fra bunden og har brugt mindst 2000 timer på det. Jeg har kvalificeret mig til DM 2 gange, men det er desværre kun blevet til to 4. pladser, så målet er at komme på podiet næste gang, fortæller Mads

– Derudover er jeg meget engageret i LandboUngdom, hvor jeg er lokalforeningsformand. Jeg synes mennesker er rigtig spændende og har nok også en leder i maven, så derfor har det været virkelig sjovt at være med til at løfte foreningen og danne rammerne for et fedt fællesskab.

Da legatoverrækkelsen var noget af overraskelse for Mads, ved han endnu ikke, hvad pengene skal bruges til.

– De ryger vel bare i opsparingen, siger han, da vi spørger ind til det. Først og fremmest er drømmen at komme en tur til Australien via AGCO hen over vinteren 2022, hvis Corona tillader det. Canada er også en mulighed, da de ikke er helt så restriktive i forhold turister og Corona. Så skal jeg på et tidspunkt have en ejendom med mit eget værksted, så jeg kan skrue i mine egne maskiner der, slutter Mads.

Dansk Maskinhandlerforenings Jubilæumsfond uddeler i år 3 legater til unge mennesker, som har udmærket sig både på det faglige niveau og på det personlige plan. Hver legatmodtager får – ud over æren og et diplom – 10.000 kroner.

Dansk Maskinhandlerforening er officiel brancheforening og arbejdsgiverforening for landbrugsmaskinforretninger i Danmark.

- ANNONCE-
Tidligere artikelMorgendagens landmænd – dækfirmaet BKT analyserer
Næste artikelDansk Skovforening får ny direktør

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her