Vejlbys nye lederuddannelse har fundet sin form

Agrarøkonomuddannelsen i Aarhus har fået godt fat, efter den sidste år gennemgik en total omstrukturering. Mandag begyndte et nyt hold unge landmænd på uddannelsen, der nu fokuserer skarpt på selvstændighed i landbruget.

Mandag den 28. august begyndte 18 studerende på den nye agrarøkonomuddannelse på Jordbrugets UddannelsesCenter i Vejlby. Uddannelsen har, som led i erhvervsskolereformen 2015, gennemgået en total omlægning, der blandt andet betyder en fordobling af uddannelsens længde samt et stærkere fokus på livet som selvstændig landmand.

Et stærkt kort på hånden

Sidste år gennemførte det første hold agrarøkonomer den nye lederuddannelse, der nu varer 40 uger og indeholder fag som personlig lederudvikling, EU-politik, innovation, kommunikation og et stort fokus på økonomi, herunder forskellige overtagelsesformer. Det første hold evaluerede den nye uddannelse positivt, og uddannelsesleder Jens Huusmann er stolt af at kunne tilbyde et nyt hold studerende et forløb, der i endnu højere grad end tidligere klæder dem på til en fremtid som virksomhedsejere og selvstændige ledere.

– Agrarøkonomuddannelsen har fundet sin nye form, og jeg vil sige, at den er et stærkt kort at have pÃ¥ hÃ¥nden, nÃ¥r man, som flertallet af vores studerende, stræber mod en fremtid som selvstændig erhvervsdrivende, siger Jens Huusmann.

For at blive optaget på agrarøkonomuddannelsen skal man have afsluttet uddannelsen til Produktionsleder. Agrarøkonomer bliver typisk selvstændige, og mange bruger uddannelsen som forberedelse til et kommende generationsskifte på den fædrene gård.

www.ju.dk

- ANNONCE-
Tidligere artikelNr. 100 og 101 CLAAS LEXION
Næste artikelMajshøsten 2017 er meget vanskelig – samarbejd om bedste løsning og bevar den gode tone

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her