Majshøsten 2017 er meget vanskelig – samarbejd om bedste løsning og bevar den gode tone

Specielt i Jylland er der egnsvis store problemer med majshøsten. Den megen nedbør gør det umuligt at færdes på de værst udsatte steder, og hvor der kan køres, er snitterens kapacitet ofte stærkt nedsat.

Der nævnes eksempler på, at kapaciteten reduceres fra 3-4 ha/t til ca. 1 ha/t, og at klargøringstiden øges med op imod en time pr. medarbejder. Alt i alt betyder det, at majshøsten går langsommere end normalt.

Situationen skaber frustration hos både landmænd og maskinstationer, hvilket er forståeligt. Men der skal fra DM&E side opfordres til, at den gode tone bevares. Maskinførerne gør deres bedste under de givne forhold.

For at hjælpe de landmænd der bor i de områder hvor almindelig hjulmontering ikke rækker i år, laver DM&E en liste over maskinstationer, der råder over finsnittere udstyret med bælter eller tvillinghjul.

Listen offentliggøres mandag 23/10 på www.dmoge.dk, og er ment som en sidste udvej. Bedste løsning er, at landmanden finder en løsning sammen med den lokale maskinstation.

Af Agro-konsulent Henning Sjørslev Lyngvig, DM&E, tlf.: 7641 3665

- ANNONCE-
Tidligere artikelVejlbys nye lederuddannelse har fundet sin form
Næste artikelGØMA introducerer sin helt egen gyllevogn…

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her