Morgendagens landmænd – dækfirmaet BKT analyserer

Global Trends er navnet på en ny platform som dækfirmaet BKT har introduceret på nettet. Her kan man blive klogere på hele verdens landbrug, hvad er de nye trends, emner som kvinder i landbruget, klimaforandringer, jordens sundhed, udsagn fra internationale eksperter m.m. Senest har BKT studeret og analyseret overdragelsen mellem generationerne i landbrugssektoren.

Generationsskiftet – hvordan og hvorledes?

Spørgsmålet vedrørende generationsskiftet er utvivlsomt et af dem, der stærkest berører fremtiden for landbruget og landbrugsfødevaresektoren som helhed. Hvem skal producere fødevarerne i fremtiden og hvordan? Og hvordan vil landmandens rolle ændre sig?

Beregninger viser, at omkring en tredjedel af de nuværende landmænd vil gå på pension i løbet af de næste 15 år. For størstedelen af den såkaldt udviklede verden er den gennemsnitlige landmands alder faktisk omkring halvtreds eller tres. Alligevel viser færre og færre yngre mennesker interesse i en karriere inden for landbruget, også pga. de forhindringer og barrierer, der afskærer den nye generations adgang til denne sektor.

Der skal midler til investeringen ifm. generationsskifte

”Den vanskelige adgang til midler til at investere og købe jord for er utvivlsomt en af de største forhindringer, som den nye generation møder i begyndelsen af deres karrierer” – forklarer Matthew Tilt, journalist på det britiske tidsskrift Farm Contractor and Large Scale

På skærmen Matthew Tilt, journalist på det britiske tidsskrift Farm Contractor and Large Scale Farmer.

Farmer. ”Så er der spørgsmålet om lønningerne. I landbruget ser man, i sammenligning med andre sektorer, desværre generelt lavere lønninger. Derfor er det for dem, der ønsker at starte en virksomhed i denne sektor, en helt afgørende faktor, at de brænder for det og ønsker trinvist at opbygge en bedrift, hvilket ofte kan være trættende og besværligt, men også giver masser af tilfredshed.”

 

De nye generationer skal have hjælp

Men, som Diana Lenzi, præsident for CEJA (Det europæiske råd for unge landmænd), forklarer, er generationsskiftet en af forudsætningerne for at forbedre landbrugssektorens konkurrenceevne på lang sigt, og for at garantere en bæredygtig fødevareproduktion i fremtiden. ”Det er vigtigt at tilbyde de nye generationer den rette uddannelse og de

Diana Lenzi, præsident for CEJA (Det europæiske råd for unge landmænd).

nødvendige værktøjer til at hjælpe dem med at bygge en fremtid i sektoren ved at starte en bæredygtig virksomhed. Frem for alt er det afgørende at støtte unge landmænd i opstartsfasen, hvor omkostningerne er højere. Hos CEJA arbejder vi hårdt på at finde løsninger til at lette generationsskiftet ved at bringe landmændene selv, unge og gamle, til forhandlingsbordet, og sætte ord på deres krav og reelle behov.”

Teknologi og digitale processer

I følge Scott Downey, professor ved Purdue University i USA og leder af Center for Food and Agricultural Business, vil det rent uddannelsesmæssigt blive nødvendigt for de yngre, kommende landmænd at have indgående kendskab til teknologien og de digitale processer. ”Jeg vil mene, at dét at have teknologiske færdigheder vil blive en forudsætning for at arbejde i landbruget, og de nye generationer vil derfor blive nødt til at være forberedt på

Scott Downey, professor ved Purdue University i USA og leder af Center for Food and Agricultural Business.

dette. I de kommende år vil analyse og anvendelse af data blive en mere og mere central del af landbrugsvirksomheden, og en afgørende faktor i beslutningsprocessen, ikke bare i større, men også i mindre virksomheder. Den digitale og teknologiske transformation involverer ikke bare landmændene, men hele produktionskæden i sektoren, inklusiv leverandørerne.”

 

Vi brænder for det vi laver

De personlige erfaringer kommer fra Giorgia Scaglia, kommunikationsansvarlig på Scaglia Farm, beliggende i Norditalien og ledet af hendes familie.

Giorgia Scaglia, kommunikationsansvarlig på Scaglia Farm.

”Scaglia Farm blev grundlagt af min tipoldefar i 1931, og den er nu under min far og onkels ledelse. Det bliver mig, min søster og mine fætre og kusiner, der kommer til at arve virksomheden i fremtiden. Ser jeg en forskel på vores generation og min far og onkels generation? Det gør jeg absolut. Takket være vores studier har vi fået mulighed for at undersøge og forstå betydningen af nye teknologier og produktionsformer, hvilket har ført til nye tiltag i virksomheden og indførelsen af det såkaldte ”AgTech”. Der er adskillige forskelle på de forskellige generationer, der arbejder inden for sektoren. Men én ting er vi fælles om: Vi brænder for jorden og for det, vi laver.”

Du kan se hele afsnittet i følgende link: https://www.bkt-network.com/the-generation-shift

Om BKT:

Balkrishna Industries Ltd. (BKT) er en dækproducent med hovedsæde i Indien. BKT-gruppen fremstiller et omfattende og moderne sortiment af terrængående dæk særligt til køretøjer, som bruges i landbrug, industri, jordarbejde, minedrift, på havne, til ATV og gartnerarbejde.  BKT’s innovative løsninger er designet til at imødekomme de mest krævende former for brug og omfatter over 3200 forskellige produkter, som forhandles i mere end 160 lande verden over.  Besøg vores website www.bkt-tires.com

- ANNONCE-
KILDEBalkrishna Industries Ltd. (BKT)
Tidligere artikelE-blad Februar 2022
Næste artikel… vil lære og blive god – og det er du blevet

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her