SAMSON lancerer ny nedfælder til præcis og skånsom udbringning af gylle

SAMSON AGRO A/S med hovedsæde i Viborg, Danmark har føjet endnu en nedfælder til redskabsprogrammet – enkeltskærs-nedfælderen SAMSON TS. SAMSON TS er udviklet til optimal udnyttelse af gyllens gødningsværdi via skånsom nedfældning i flere afgrødetyper og jordbundsforhold.

Den nye nedfælder fås i to arbejdsbredder, 8 og 12 meter, SAMSON TS 8 og SAMSON TS 12.

Udviklet til Conservation Agriculture, No Till og Strip Till-dyrkningsprincipper

SAMSON TS arbejder sammen med PG li gyllevognen og SlurryMaster 8000-styringen både præcist, skånsomt og intelligent med gylleudbringningen.

Med et smalt nedfælderskær, der åbner en rille for nedfældning af gyllen, tildeler SAMSON TS næringsstofferne netop på det sted, hvor planterne bedst kan optage dem uden at jorden brydes og arbejdes op som ved traditionel nedfældning.

“Det er efterhånden velkendt, at når planter tildeles næringsstoffer ved rodnettet i den rette mængde på det rigtige tidspunkt, så minimeres udslippet af klimaskadelige gasser. Sammen med ønsket om at reducere disse udslip via nedfældning af gylle vinder nye dyrkningsprincipper som Conservation Agriculture, No Till og Strip Till frem i disse år. SAMSON TS har vi udviklet til brug indenfor netop disse principper” siger Niels Haubjerg, Produktchef for gylleteknik hos SAMSON AGRO.

SAMSON TS er desuden fuldt ud forberedt til automatiske styringssystemer med gps og elektroniske tildelingskort.

Nedfælderen er opdelt i 1,0 meter brede sektioner, der hver især kan opereres individuelt via SlurryMaster 8000. Den individuelle kontrol med de 8 eller 12 sektioner bidrager til at over- og undergødskning undgås i overlapninger i kiler og ved markens ender.

Via variabel dosering kan SAMSON TS nedfælde de ønskede mængder næringsstoffer præcist via en automatiseret proces i samarbejde med et ISOBUS kompatibelt GPS-system på basis af fx udbyttekort fra forgangne år.

Begge dele bidrager til at øge udbyttepotentialet på grund af mere effektiv gødskning, men har også miljøbeskyttende fordele ved at reducere lokal overgødskning og tildele næringsstoffer afhængig af jorden såvel som planternes optagelsespotentiale.

Salget af SAMSON TS blev allerede skudt i gang perl. maj2021, men en officiel offentliggørelse har ladet vente på sig grundet aflyste messer og lanceringen tager derfor først nu rigtig fart per maj 2022.

www.samson-agro.com

 

- ANNONCE-
KILDEwww.samson-agro.com
Tidligere artikelSAMSON nye gyllevognsserie giver ny standard for udbringning af naturgødning
Næste artikelE-blad Maj 2022

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her