SAMSON har vokseværk

SAMSON AGRO A/S realiserer en stor investering og udvider fabriksfaciliteterne i Viborg trods udfordrende markedssituation. Der er tale om en ny produktionsbygning som placeres på et fritliggende jordstykke tæt på virksomhedens nuværende fabrik. I forbindelse med udvidelsen investerer virksomheden også i nyt højteknologisk produktionsudstyr. Det første spadestik er taget og de nye faciliteter forventes klar til brug ultimo 2024.

Strategisk investering

Der er tale om en stor fabriksinvestering for Viborg-virksomheden, som løbende har udvidet – senest i 2018. Fabriksfaciliteterne udvides denne gang med ca. 6.000 m2 produktion med bearbejdningsafdeling og montageafdeling samt personalefaciliteter. Det svarer til en styrkelse af produktionskapaciteten med ca. 30%, som skal sikre virksomheden en endnu bedre position til at kunne imødekomme fremtidige forventninger til markedet. Det er udviklingen og lanceringen af et nyt produkt, der har udløst behovet for øget produktionskapacitet, den nye slæbeskobom SAMSON TSB.

”Vi har udviklet og testet på det her nye produkt gennem de seneste år. Den første produktion af bommene til sæson 2024 blev revet væk. Og det blev de fordi de lever op til stadigt stigende krav og fokus på bæredygtighed og på at mindske landbrugets miljøbelastning. Det er fantastisk, at det er lykkedes at få grønt lys til byggeprojektet, så vi kan sikre fremtiden for SAMSON igennem denne langsigtede investering. Særligt i et finansår hvor markedssituationen er vanskeligere end tidligere” siger produktionschef hos SAMSON AGRO A/S, Sune Bjerg.

Bygningsspecifikationerne og designet er udviklet med professionel rådgivning fra rådgivende ingeniør Viborg Ingeniørerne A/S samt arkitekt LAUSTSEN Tegnestue & Boligbyggeri fra Viborg. Det er totalentreprenør, Thomas Andersen A/S, Skive/Viborg, der har fået totalentreprisen efter en udbudsrunde. I byggeprojektet vil der være fokus på klimavenlige energiløsninger; den nye fabriksudvidelse bliver bl.a. forsynet med solceller på taget samt varmepumper til opvarmning.

Om SAMSON TSB slæbeskobom

SAMSON TSB-bommen injicerer gyllen direkte i jorden og samtidig følger bommen terrænets konturer nøje takket være et aktivt kontursystem, der justerer bommens vinger, så slæbeskoene altid er i kontakt med jorden. Dette reducerer næringsstoffernes fordampning og sikrer en ensartet tildeling, selv på ujævnt terræn. Bommen tilbyder også præcis udbringning med mulighed for at aktivere eller deaktivere bommens enkelte sektioner, hvilket forhindrer overlap og overdosering af husdyrgødning.

OM SAMSON AGRO A/S

SAMSON AGRO A/S er en del af SAMSON GROUP A/S, som består af selskaberne SAMSON AGRO A/S, SAMSON AGRO SASU og SAMSON AGRO Sp. z o.o. samt Samson Agrolize A/S og Samson Agrolize AB, der udvikler, producerer og markedsfører mærkerne SAMSON og PICHON og er førende leverandør i Europa af naturgødningsmaskiner og tilhørende udbringningsteknik. SAMSON GROUP A/S råder over moderne produktionsenheder i Danmark, Frankrig og Polen og forhandler produkterne gennem et veletableret forhandlernet.

På vegne af www.samson-agro.com

- ANNONCE-
KILDEwww.samson-agro.com
Tidligere artikelLANDBRUGSOPHØRSAUKTION
Næste artikelE-blad Marts 2024

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her