Fredag den 17. januar aflagde formand for Danske Maskinstationer og Entreprenører, Søren Ulrik Sørensen, sin årsberetning. Mere end 250 deltagere lyttede til formandens ord om året 2019, der nu ligger bag os

”For mennesker, som bruger det meste af deres arbejdsliv under åben himmel, er det

Landsformand DM&E Søren Ulrik Sørensen

svært ikke at nævne vejret. 2017 og 2018 var ekstreme på hver sin måde. 2017 var det mest regnfulde vejr i 136 år. Skulle nogen være i tvivl, blev rekorden slået i 2019. Det satte mange spor i landskabet, ikke bare visuelt, men også i måden mange måtte udføre arbejdet på. Entreprenører, skovfolk og maskinstationer måtte kæmpe for at få opgaverne udført i mange egne af landet. Men DM&E’s medlemmer er lavet af godt stof. De, sammen med dygtige medarbejdere, gjorde mange steder det næsten umulige og fik ved fælles hjælp tingene til at lykkes.” Sådan indledte Søren Ulrik Sørensen sin årsberetning til medlemmerne af Danske Maskinstationer og Entreprenører til årsmødet på Vingsted Hotel og Konferencecenter.

For DM&E Skov har 2019 været et år med meget stor aktivitet, hvilket kræver de rigtige folk til opgaverne. Der skal være fokus på de unge mennesker under uddannelse, så de med tiden bliver den kvalificerede arbejdskraft, som skovbruget har brug for. Derfor har DM&E Skov bl.a. udvidet samarbejdet med Skovskolen samt afholdt Danmarks første Skills for Skovbrugselever på årets langesømesse.

Stor fokus på biomasse

Der har i 2019 været negativ fokus på Danmarks brug af biomasse til opvarmning og strømproduktion, især forbruget af flis og træpiller. Stort set alle skoventreprenører håndterer større eller mindre mængder biomasse, og derfor er debatten omkring biomassens fremtid i Danmark et af de vigtigste punkter i det politiske arbejde. DM&E skov har styrket det politiske arbejde ved at melde sig ind i partnerskabet Træ til Energi, så foreningen sammen med resten af skovbruget kan stå stærkt. ”Skoventreprenører er med i produktionen fra start til slut af verdens mest klimavenlige byggemateriale og kilde til grøn energi – nemlig træ. Det er vi stolte af, men skal vi fortsætte med det, kræver det, at hele Danmark accepterer, at hvis vi skal bruge mere træ, så skal der også fældes træer i skovene,” fortalte Søren Ulrik Sørensen under årsmødet.

Endnu mere bæredygtighed på dagsordenen i 2020

2020 er internationalt biodiversitetsår, og der vil fra politisk front, både i Danmark og i EU, blive arbejdet med, hvordan vi kan forbedre biodiversiteten i naturen. DM&E Skov har arbejdet med bæredygtighed i produktionen i skoven i flere år. Et arbejde, der forsat skal udvikles – helst i dialog med de mange andre interessenter på området. Der skal arbejdes sammen på tværs af interesseområder for at komme frem til de rigtige løsninger for skovbruget. ”Der er mange, der har interesse i, hvordan vi arbejder i skoven, og derfor skal der i den nærmeste fremtid findes en balance mellem produktionsskov og biodiversitetsskov, samt hvordan vi bliver bedre til at beskytte den natur, der er vigtig,” afsluttede Søren Ulrik Sørensen sin årsberetning.

- ANNONCE-
Tidligere artikelEndnu bedre service fra Samson Agrolize
Næste artikelKlima og miljø er omdrejningspunkt for DM&E Agro

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her