I 2015 overtog han ét køretøj fra farens maskinstation, og i 2017 overtog han hele maskinstationen. På Agromek tog Emil Søndergaard endnu et skridt i udviklingen og købte en helt ny Claas Jaguar 950 og en Xerion 4000.

For den 28-årige Emil Søndergaard, ejer af Søndergaards Maskinstation i Løgumkloster, er der sket rigtig meget på to år og senest et større maskinkøb af en ny Claas snitter samt en af de store Xerion traktorer. ”I foråret regnede jeg ikke med, jeg skulle have noget nyt, men i løbet af sæsonen fandt jeg ud af, at der var behov for det”, fortæller Emil Søndergaard. Maskinstationen har siden 2015 haft to snittere, hvoraf den ene fungerede som en reservesnitter. I løbet af 2018 blev der dog mere at se til, og det blev det nødvendigt at opgradere maskinparken, så der nu kører to snittere på fuld tid.

Ung maskinstation

”Skulle vi ikke prøve at banke en maskinstation op” – sådan lød det i røret, da Emil i 2010 talte med sin far i telefonen kort efter, han blev uddannet jordbrugsmaskinfører. Det gjorde de, og Emil arbejdede på maskinstationen frem til 2017, hvor han overtog det hele. ”Det er gået lidt stærkt, men det har hjulpet, at jeg kendte maskinerne, kunderne og de ansatte, inden jeg selv overtog maskinstation”, fortæller Emil Søndergaard.

Emil Søndergaard (th) og Jim Thygesen, direktør hos A.P. Jørgensen giver håndslag på en god handel til Søndergaards Maskinstation på en ny Claas Xerion 4000 og en ny Jaguar 950.
Service gjorde valget

Der var ingen tvivl om, at Claas skulle være mærket på de nye maskiner, og begrundelsen for valget falder på serviceniveauet hos maskinstationens lokale Claas forhandler, A.P. Jørgensen. ”Inden for selvkørende finsnittere har de 6-7 mand, der yde service og rådgive. Det betyder, at når vi ringer, kan de altid hjælpe os eller guide os gennem telefonen”, fortæller Emil om sin lokale Claas forhandler og fortsætter: ”Det er vigtigt for os, at vi kan servicere vores folk 100 %. Det nytter ikke noget, vi ikke kan få lavet vores snitter, eller at vi sidder stille en hel dag. De kommer altid fra forhandleren og er det nødvendigt, kan vi låne en snitter, indtil vores egen er klar igen.”

Ingen intentioner om at udvide

Selvom det er gået lidt stærkt de sidste par år, har Emil Søndergaard ingen intentioner om at have mange flere ansatte end de seks, han har i dag. ”Jeg vil gerne være der, hvor jeg selv kan passe kontoret og selv kan køre”, fortæller Emil og fortsætter: ”De folk, jeg har ansat har en stor portion erfaring, og det bliver der lagt vægt på af vores kunder.”

De to nye maskiner betyder også, at Søndergaards Maskinstation skifter adresse – dog kun 400 meter fra den tidligere adresse: ”1. november overtog jeg en ejendom, som maskinstationen nu ligger på, da der blev lidt pladsmangel på den gamle adresse”, fortæller Emil Søndergaard, der tidligere har delt adresse med farens lastbilfirma.

www.claas.dk

- ANNONCE-
KILDEwww.claas.dk
Tidligere artikelSkifter udseende
Næste artikelFire maskiner i timen blev solgt på ScanMek

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her