Guayule er en busk, der kan vokse i golde egne. Gummiet udvindes af barken og rødderne.

For syvende år i træk er Bridgestone blevet tildelt Dow Jones Sustainability Indices (DJSI) i regionen Asia Pacific – og som noget helt nyt har Bridgestone nu også opnået den eftertragtede anerkendelse på globalt plan med tildelingen af Dow Jones Sustainability Indices World.

DJSJ er referencepunkt for bæredygtighed på globalt plan, og DJSI har siden 1999 evalueret økonomisk, miljømæssig og social bæredygtighed blandt de 2.500 største selskaber i Dow Jones.

Et af Bridgestones nytænkende initiativer omfatter udviklingen af den næste generation af brændstofeffektiv dækteknologi, kaldet ologic.

“Ologic-teknologien blev udviklet til BMW’s i3 elbil og går ud på at udnytte synergien mellem stor dækdiameter og smal dækbredde. Resultatet er et dæk med markante forbedringer i luft- og rullemodstand, så man bruger mindre brændstof, og samtidig har dækket et fremragende vejgreb på våde veje”, udtaler Jesper Sørensen, teknisk chef hos Bridgestone Danmark.

Et andet eksempel er, at det er lykkedes Bridgestone at skabe et dæk, hvor andelen af naturgummi er helt erstattet af gummi fra planten guayule, der kan vokse i områder, der normalt ville være golde. Dermed reduceres presset på plantagerne med gummitræer, som kun kan vokse i tropiske egne. Bridgestones langsigtede mål med guayule og andre organiske råmaterialer er at producere dæk med 100 pct. bæredygtige materialer i 2050.

www.bridgestone.dk

 

- ANNONCE-
Tidligere artikel40 år i samme maskinforretning
Næste artikelNyt samarbejde i landbrugsbranchen

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her