Vækststop i kartoflerne kan foregå kemisk eller mekanisk. Mekanisk vækststop efterspørges fra myndigheder og avlerkredse som et alternativ til kemisk nedvisning og vækststop i kartofler. Mekanisk vækststop kan være aktuelt i både konventionelle og økologiske kartofler.

WekoAgro Machinery har netop fået importen af DiscMaster systemet til mekanisk vækststop fra Hollandske Vegniek. I forvejen importerer og forhandler, WekoAgro med afdelinger indenfor kartoffelhåndtering i Bording og Hoven, teknik fra Belgiske AVR og Engelske Standen.

Det Patenterede princip i DiscMaster`en er forholdsvis enkel og ukompliceret. Forrest på hver sektion er der monteret spyd der samler eventuel top op der ligger på jorden og fører det ind i toptrække systemet hvor lodrette hydrauliske ruller sørger for at føde selve toptrækker tallerknerne.

To styk hydraulisk trukne tallerkner trækker toppen op imens meder i rustfrit stål holder igen på kartoflerne så de bliver i jorden ved trækket i toppen.

Det patenterede system på DiscMaster hvor toppen med lodrette tallerkener rykkes op imens kartoflerne bliver holdt tilbage i jorden.

Kamruller bagerst sørger for at lukke kammen igen og kartoflerne ligger godt beskyttet i jorden. De hydrauliske tallerkner der trækker i toppen kan indstilles trinløs i hastighed fra førersædet. Hver enkelt sektion er individuelt ophængt i et parallelogram. Højdeindstillingen af hver enkelt række sker trinløs via spindel.

DiscMaster produceres i størrelser med rækkeantal 2 – 4 – 6 og 8 rækker. 6 og 8 rækker versionerne er med hydraulisk opklap.

Anbefalingen fra den hollandske producent lyder på, at DiscMaster`en i grøn og kraftig top arbejder bedst sammen med en aftopper monteret i traktorens frontlift. Er toppen ved at gå af grøde, afvises det ikke fra den Hollandske producent, at der kan køres direkte løs på toppen.

Den danske importør og forhandler WekoAgro Machinery får en fire rækket udgave her til landet til sæson 21 for demo og test. Interesserede der vil høre mere om DiscMaster systemet kan henvende sig til produktspecialist Claus Holm i Bording afdelingen. Claus har mail ceh@wekoagro.dk og mobil 41879313

- ANNONCE-
Tidligere artikel24 nye faglærte jordbrugsmaskinførere fra JU Århus
Næste artikelGravearbejde ved byggeri og anlæg

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her