Stortraktor med dogwalk er uundværlig for sønderjysk maskinstation

Til venstre Emil Søndergaard og til højre chaufføren på XERION Torben Grevy.

90 % af Søndergaards Maskinstations kunder er kvægbrug, og derfor var der behov for en løsning, hvor de kunne køre gylle på græsmarker med dogwalk-systemet. Det lykkedes med en CLAAS XERION, hvor maskinstationen under Agromek investerede i en ny XERION 4000“ og det har de ikke fortrudt.

Siden Emil Søndergaard for 2,5 år siden overtog Søndergaards Maskinstation efter sin far, er der sket meget. Det er bl.a. blevet til flere medarbejdere, ny adresse og ikke mindst nyt maskineri for at kunne opfylde de mange kunders behov. “Tidligere har vi haft en brugt CLAAS XERION 3800, som vi startede med for at komme ind på markedet med dogwalk. Det var en stor succes for os, og vi var meget ude at køre med den. Derfor skulle det være sådan en traktor igen”, fortæller Emil Søndergaard, der under Agromek lavede en større handel med A.P. Jørgensen.

På maskinstationen kører XERION 4000 med dogwalk på alle græsmarker for at mindske marktrykket, når de kører gylle. Til det bruger de en 12 meter græsnedfælder og en SG23 gyllevogn med hjuludskud for at få så stor en trædeflade som muligt.

Dogwalk-systemet bruger maskinstationen ikke kun i græsmarken. “Vi bruger også XERION til at skubbe majs med et majsdozerblad og kører dogwalk i stakken, så vi kan komme helt ud til kanten med baghjulene. Det er lidt mere kompliceret med en almindelig traktor, da vi risikerer at komme for tæt pÃ¥ kanten, og derfor er det en rigtig fin løsning med vores XERION til dogwalk i majsen også”, fortæller Emil Søndergaard.

En fornyet kabine giver en tilfreds traktorfører

Søndergaards Maskinstations faste mand på XERION 4000 er Torben Grevy. Med de mange timer bag rattet er det vigtigt, at kabinen og førerkomforten er i top, og her fremhæver Torben bl.a. det nye joystick. ”Joysticket har alle funktioner, og det er meget mere enkelt, end hvad vi tidligere har haft. Derudover har vi GPS, som er integreret i traktoren, og som er meget nem at finde ud af. Computeren til gyllevognen er monteret med knapper lige ved hånden, og det er en rigtig god løsning for os”.

Begejstringen over stortraktoren, der har kørt ca. 600 timer i de første tre måneder, er heller ikke til at tage fejl af fra maskinstationsejeren selv. ”Indtil videre har vi ikke haft nogen problemer med den. Den kører fint og har en god affjedring i forhold til ældre traktorer. Brændstoføkonomien er faktisk også blevet rigtig god, og jeg vil sige, at brændstofforbruget er nogenlunde svarende til, hvad vi bruger på vores andre normale traktorer”, fortæller Emil Søndergaard.

En del af en større handel

”Vi har handlet ved A.P. Jørgensen i Ribe, hvor vi også har købt det tidligere køretøj. Vi lavede en god handel, hvor vi kunne bytte til den nye XERION 4000, og i samme handel købte vi en ny CLAAS JAGUAR snitter samt Samson gyllevognen”, fortæller Emil Søndergaard.

Handlen kom på plads under Agromek i Herning, hvor Emil Søndergaard og Jim Thygesen, direktør i A.P. Jørgensen gav hinanden hånden på den store handel. ”Vi er super godt tilfredse med forhandleren i Ribe, da de har nogle dygtige servicefolk og altid kan hjælpe os både på telefon eller stille op med det samme, hvis vi har brug for hjælp”, fortæller Emil Søndergaard og afslutter: ”Vi er meget tilfredse med vores XERION, og vi kan med god grund anbefale den til andre maskinstationer”.

Pressemeddelelse 

www.claas.dk

-Annonce-
Tidligere artikel3 nye Axial-Flow 9250 fik varm modtagelse på Falster
Næste artikelDanish Agro starter nyt maskinselskab i Finland

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her