Svensk kædeklipper har tabt sig til det danske marked

Lennart Ahlefeldt-Laurvig klar til strandtur og rent sand mellem tæerne. Redskabet forrest sørger for at fjerne tang og sten, inden selve strandrenseren samler sandet op, sier det og returnerer det til stranden.

Svensk kædeklipper har tabt sig til det danske marked

Special Maskiner lancerer dansk light-version af Ilsboklipper med mulighed for længere rækkevidde

Special Maskiner i Rudkøbing på Langeland har sat en svensker på skrump for at kunne begå sig i Danmark. Nemlig en kædeklipper fra den svenske producent Ilsbo, som i lettere udgave fik lov til at være med på den grønne fagmesse Have & Landskab i Slagelse.

”Kædeklipperen er til enten hydraulisk drift på en gravemaskine, eller til PTO ved traktormontering. Den kører efter samme system som en buskrydder og kan virkelig gøre noget ved bevoksningen på skovveje, i skovbund, på naturarealer og på baneområder”, forklarer direktør Lennart Ahlefeldt-Laurvig hos Special Maskiner.

”I samarbejde med fabrikken i Sverige har vi modificeret kædeklipperen til en lightversion på blot 230 kg, som passer bedre til det danske marked. Dermed kan den problemfrit køre med longreach-gravemaskiner, som rækker langt, men ikke kan klare den store vægt. Det er kun skjoldets stål, der er en smule tykkere på den oprindelige model. Alt øvrigt på klipperen er det samme”, siger han.

Ilsbo-producent Andreas Nilsson (til venstre) havde taget turen fra Sverige til Slagelse for at bistå Lennart Ahlefeldt-Laurvig med præsentationen af kædeklipperne på Have & Landskab.

Selve kæden fås i en 10 mm tyk udgave, som laver de pæne klip, men er knapt så effektiv i skovbunden som en 13 mm-kæde. Den klarer til gengæld grene og stammer op til 100 mm. Kædeklipperen kan i øvrigt leveres med fæste i siden, eller centreret. Det er maskinen, der afgør det. Special Maskiner lancerer dansk light-version af Ilsboklipper med mulighed for længere rækkevidde

PÃ¥ strandtur

Special Maskiner lod det i øvrigt ikke kun blive ved solidt grej til skoven på Have & Landskab. Det blev også til en strandtur. Virksomheden præsenterede nemlig også en strandrenser fra det forholdsvis nye agentur fra italienske Metaljonica. ”Der er mange danske strande med 2000- 3000 kvadratmeter sand, som naturligvis bliver væsentlig mere indbydende, når de bliver renset ordentligt. Strandrenseren spændes efter en traktor eller i front af en læssemaskine”, fortæller Lennart Ahlefeldt-Laurvig.

Først fjernes tang på stranden med en tang- og stensamler i front af traktoren. Derefter sørger selve strandrenseren for, at strandsandet sies i et sold. Et skær sørger for at hente sandet op på soldet. Strandrenseren kan også anvendes til rensning af beachvolley-baner, eller på ridebaner, der er bygget op af sand. Den kan også rense en ridesti for sten.

”Vi har fået forhandlingen af Metaljonicarenseren i hele Skandinavien, og en af de første maskiner er solgt til en norsk campingplads med cirka 10.000 kvadratmeter sandstrand omgivet af fjelde. I Danmark har vi solgt de første strandrensere til kommuner.

En strandrenser har en arbejdsbredde på to meter og kan rengøre omkring 8000 kvadratmeter strand på en time”, siger direktør Lennart Ahlefeldt-Laurvig, som vurderer, at specielt maskinstationer og kommuner vil være interesserede i rent sand mellem tæerne.

- ANNONCE-
Tidligere artikelGØMA introducerer sin helt egen gyllevogn…
Næste artikelNy Horsch – Serto SC såmaskine til de store brug

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her