Sidst i juni fik Søllested Maskinforretning hele to legatmodtagere, da både Morten Enok Hansen og Daniel John Morén-Rees fik overrakt Dansk Maskinhandlerforenings jubilæumslegat.

”De gør det bare godt de unge mennesker”,

siger direktør i Søllested Maskinforretning Torben Jensen og fortsætter:

”Det har høj prioritet hos os at uddanne de unge, da det giver rigtig meget til forretningen. De kommer med en masse energi, nysgerrighed, gå på mod og godt humør, hvilket jeg tror alle forretninger har godt af. Hvis vi ringer til dem på fridage, er de også altid villige til at hoppe i bilen og hjælpe med at få løst opgaverne.”

Det var to glade – og overraskede unge mænd der modtog legaterne. Værkførerne i de to afdelinger i Søllested og Nr. Alslev havde formået at lave nogle dækhistorier, så Daniel og Morten ikke havde fået mistanke om, at det var dem der var centrum for dagens begivenheder.

Sygdom skulle ikke sætte en stopper for Daniels drøm

Daniel er kommet i Søllested Maskinforretning fra han var helt lille. Hver gang der kom et nyt katalog fra Søllested Maskinforretning, fik han sine forældre til at køre ned forbi og købe nyt udstyr og snakke lidt med Torben. ”Jeg har altid interesseret mig for traktorer og har altid skilt ting ad og samlet dem igen for at finde ud af, hvordan de virkede, og især John Deere var sagen,” fortæller Daniel. ”Til min konfirmation var der endda pyntet op i gult og grønt, så at få en læreplads her hos Søllested Maskinforretning og arbejde med det bedste mærke i verden – det var virkelig en drøm, der gik i opfyldelse.”

Drømmen var ellers i fare, da Daniel for ca. 10 år siden fik opereret en tumor væk i maven. Det gør at han helst ikke må ligge ned, og derfor også blev rådet til at lave noget andet, men han ville ikke opgive drømmen. ”I dag mærker jeg ikke noget til det i hverdagen. Jeg har lært at bruge min krop på den mest hensigtsmæssige måde – og skal jeg ligge under en maskine, må jeg bare arbejde lidt hurtigere,” siger den unge mekaniker med et smil.

Daniel er lige kommet hjem fra en spændende rejse til Australien, hvor han har høstet og arbejdet som mekaniker i 4 måneder, og rejst rundt bagefter. ”Det har været en fantastisk oplevelse – og virkelig hårdt arbejde. Jeg er rigtig glad for at være her i Søllested Maskinforretning og vil sikkert være her i lang tid endnu, hvis jeg får lov, men jeg kunne da også godt tænke mig at komme ud og se noget mere af verden – måske USA og Canada. På langt sigt kunne jeg måske tænke mig at læse videre til ingeniør, men nu må vi se, hvad der sker i fremtiden” slutter Daniel.

Morten tager imod alle de udfordringer han kan få

Mortens interesse for faget kan også spores helt tilbage til, han var lille og var med i alt på sin fars gård – også at skrue i maskiner. ”Jeg synes faget er spændende, fordi der ikke er 2 dage der er ens,” siger Morten og fortsætter: ”Jeg kan godt lide, at jeg tror jeg skal lave én ting, når jeg møder ind, men så bliver jeg måske sendt ud til noget helt andet, og så er det bare en god fornemmelse at få landmanden ud at køre hurtigt igen.”

At han ikke er bange for at tage udfordringer op beviser hans deltagelse i Danmarks Bedste Lærling i 2015. ”Jeg meldte mig, fordi jeg synes, det kunne være en spændende udfordring at teste mig selv af på den måde, og det var virkelig en stor oplevelse at være med. Jeg har det fint med at blive bedømt og få konstruktiv kritik – det kan jeg jo kun blive bedre af. De vidste ikke her i Søllested Maskinforretning, at jeg havde tilmeldt mig, men da jeg kom med, bakkede de mig selvfølgelig 100% op,” fortæller Morten.

I sin fritid er Morten meget aktiv i Landboungdom, hvor han blandt andet er godkendt som dommer til traktortræk. ”Jeg skal faktisk snart være dommer ved DM i Vendsyssel, så det bliver også en stor oplevelse,” siger Morten.

Den helt store drøm er at finde et lille landsted sammen med kæresten, så det bliver der kigget efter. ”Jeg kan rigtig godt lide at være her i forretningen, så det kommer jeg forhåbentlig til at være lang tid endnu, men jeg kunne også godt tænke mig at tage et lastbilkørekort, så jeg kan supplere opsparingen med indtægter den vej rundt. Så kan vi måske hurtigere få købt det sted, vi gerne vil have. De 5.000 kr. fra legatet skal i hvert fald på opsparingen,” slutter den 22-årige landbrugsmaskinmekaniker.

-Annonce-
KILDEBrancheforeningen for landbrugsmaskinforretninger
Tidligere artikelManitou roterer over 20 meter med syv tons
Næste artikelTractor of the Year® 2018 – så er finalisterne klar!

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her