JCB fejrer 25 års produktion af Fastrac. En linie af landbrugstraktorer, der er forblevet unikke fra den første dag de blev produceret. JCB Fastrac fortsætter med at tilbyde landmænd en kombination af funktioner og ydeevne der giver høj produktivitet og udbytte.

Ideen blev udviklet af JCB bestyrelsesformand Anthony Bamford i 1984. Mens Anthony Bamford var på ferie i udlandet fik han ideen om at JCB skulle producere en utraditionel traktor. Han så muligheden i at udvikle en traktor som både ville have en høj hastighed på vej, men som også ville være i stand til at arbejde i marken med alle former for redskaber. Den inspirerende ide viste sig at skulle blive til virkelighed få år senere da verdens første traktor med fuld suspension blev lanceret.

Designet til Fastrac har udviklet sig meget siden den første prototype blev bygget i hemmelighed under en kontorbygning ved JCB Transmissions i Wrexham, Nort Wales i 1987. Den ny-designede Fastrac har gennem tiden bragt de nyeste teknologier og komponenter sammen for at give brugeren en god kørekomfort og forbedret effektivitet i en landbrugstraktor. Dette er blandt andet takket være det indbyggede affjedring i begge aksler som, har været med til at knuse myten om at affjedring og pløjning er en umulig kombination.

I løbet af de sidste 25 år har Fastrac været den første type traktor som har indbygget de velkendte skivebremser som man kender fra standard lastbiler. Multi 4WD styretøj, ABS bremser og selv-evaluerende affjedring. Fastrac var også og fortsat den eneste traktor model som har kombineret disse funktioner med en avanceret, elektronisk trinløs transmission. Derved er Fastrac i dag den hurtigste traktor på markedet med modeller som kan køre med op til 75 km/t.

JCB Chief Engineering and Innovation Officer Tim Burnhope har udtalt. “Fastrac 4000-serien er en komplet traktor i alle henseender, og det tiltrækker brugere, som ikke har kigget på en Fastrac før.”

Fastrac potentiale til at tilpasse sig til enhver speciel opgave gør denne traktor unik. Derfor har Fastrac også haft øjeblikke af berømmelse, og er f.eks den eneste traktor som er blevet vist to gange på BBC Top Gear-program hvor The Stig satte en tid på 2 minutter 57 sekunder på flyvepladsen testbane.

Fastrac vil forsat forblive unik, og tilbyde et kombination af design og tekniske features som giver en JCB traktor dens høje brugervenlighed, fantastiske komfort og gennemførte produktivitet.

- ANNONCE-
Tidligere artikelJysk maskinstation bag verdensnyhed
Næste artikelMultiOne med ekstra arm

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her