Deutz tager næste skridt med sin nye 7 serie TTV

Deutz-Fahr’s nye 7-serie består af de to modeller 7250 TTV og 7250 TTV HD (Heavy Duty), som begge kommer med producentens egen trinløse SDF TTV Compound transmission samt en 6,1 l Deutz motor med max. ydelse på 247 hk.

Deutz-Fahr kunne fornylig præsentere den seneste nyudvikling af sin nye 7-serie som består af de to topmoderne Deutz-Fahr 7250 TTV og 7250 TTV HD, begge med 247 hk maks. effekt og iflg. SDF med endnu højere komfort, forbedrede trækegenskaber og ikke mindst en væsentlig mere effektiv drivlinje end tidligere. Sidstnævnte er ikke mindst opnået ved at udstyre traktorerne med firmaets egen trinløse SDF TTV Compound transmission, der også kendes fra firmaets 8-serie fra sidst år. 

Traktorerne er udviklet og produceret på SDF-gruppens topmoderne fabriksanlæg i Lauingen, Tyskland, hvorfor de nye modellers kvalitet iflg. SDF ligger på et ganske højt niveau. Som et resultat heraf har det fx været muligt at hæve intervallerne for skift af motor- og transmissionsolie til hhv. 1.000 – og 2.000 timer.

Ny trinløs fra eget hus

Den nye 7-serie er udrustet med en moderne 6,1 liter Deutz Stage V motor med op til 247 hk og et maks. moment på 1072 Nm. Firmaets nye trinløse SDF TTV Compond transmission vil for maskinføreren føles som den tidligere ZF-gearkasse, men den skulle angiveligt nu have en endnu bedre trækkraft, en kvikkere acceleration og så giver den mulighed for at køre 40 km/t med mindre end 1.200 motoromdrejninger i minuttet – ja, og 60 km/t v/1.800 omdr. på de markeder, hvor dette er tilladt. Den nye transmission har såvel en såkaldt PowerZero funktion (hill-hold) og det velkendte vendegear, hvor det er muligt at finjustere aggressiviteten. Iflg. SDF er firmaets nye TTV Compound med til at sætte standarden for effektivitet og pålidelighed for trinløse transmissioner og arbejder med en perfekt kombination af to meget effektive hydrostatiske enheder samt optimerede mekanisk enheder. Om den nye TTV Compound transmission fremhæves videre at den skulle være ekstrem robust og holdbar og så har den en ganske høj grad mekanisk virkningsgrad ved såvel relativ lave som høje hastigheder, hvor også det meste arbejde foregår i praksis.

Hos Deutz-Fahr har man udviklet et læsserbeslag til den nye 7-serie skræddersyet til Stolls Profiline FZ 80.1, hvilket betyder at maskinerne nu er ægte frontlæssertraktorer.
Heavy Duty variant

Mens den nye 7-serie kun tilbydes i modellen 7750 TTV, så kommer den dog også i en udgave med tilnavnet HD eller Heavy Duty. Som navnet antyder kan HD versionen af traktoren laste og trække mere. Den kan arbejde med helt op til 16 ton egenvægt mod 15,5 ton for standardudgaven af traktoren og også i liften er der lidt flere muskler i HD-traktoren, som løfter 1 ton mere eller i alt 11 ton.

For første gang i denne effektklasse har Deutz-Fahr ingeniørerne udviklet et såkaldt ”Front-Loader Light- and ReadyKit” frontlæsserbeslag som er skræddersyet til en Stoll Profiline FZ80.1 frontlæsser, således at Deutz-Fahr 7750 TTV og 7250 TTV HD bliver ægte frontlæssertraktorer med en løftehøjde på 4,5m og en brydekraft på hele 3.770 Nm.

Også 7-seriens i forvejen ganske indbydende kabine har fået et pænt løft.
Opdateret kabine

7-seriens i forvejen fornemme MaxiVision kabine har med de nye 7250 TTV/7250 TTV HD gennemgået en opdatering, så den iflg. SDF nu er endnu flottere og med endnu bedre ergonomi og kabinen kan udstyres med en forbedret luftaffjedring, en stang til montage af skærme, et luftsæde som kan svinges 23 grader, ligesom man nu kan tilbyde et aktivt klimaanlæg.

Ellers er 7-serien fortsat mulig at udstyre med de seneste elektroniske løsninger indenfor navigation og styring af traktor og redskab.

Endelig skal nævnes at den nye traktor kan tilbydes med en lyspakke med op til 23 LED arbejdslygter.

 

- ANNONCE-
Tidligere artikelE-blad Juli 2021
Næste artikelEffektiv nedtørring af græsfrø med mobiltørreri

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her