Gode erfaringer med Geringhoff majsplukkebord

  Indehaver Torben Dam Rosenkilde, Midtjydsk Maskinstation A/S.

  Midtjydsk Maskinstation A/S har gennem mange år gjort en del i at plukke majs til kolbemix. Nogle år er det flere hektar end andre, men når udstyret skal bruges, så forventes der at det kører godt. Disse forventninger kommer ikke blot fra maskinstationen og dennes ejer Torben Dam Rosenkilde, men i særdeleshed også fra landmanden, som er kunde hos maskinstationen.

  En rigtig god oplevelse…

  ”En stor del af de kunder vi har her hos Midtjydsk Maskinstation A/S sætter stor pris på punktlighed og ordentlighed, og dermed er det også en selvfølgelighed at vores grej skal virke når vi kommer frem til kunden. Når det kommer til kolbemix, så afhænger det meget af sæsonen. Og spørgsmål som udbytte i græs og majs, vejrforhold under majshøsten osv. er alt sammen noget der skal ”koges” sammen førend vi ved om det er 100 eller 300 hektar kolbemajs der skal plukkes,” forklarer maskinstationsejeren.

  Til dette formål har man hos Midtjydsk Maskinstation A/S snittegrej fra Krone, og til selve plukningen er finsnitteren udstyret med et Rotadisc plukkebord fra Geringhoff i Tyskland. Både Krone Big X og Geringhoff er gengangere på stationen, idet de begge blev handlet op til sæsonen 2020. ”Vi har rigtig god erfaring med begge produkter, og særligt når alt der leveres fra Geringhoff er ”skræddersyet” til snitteren, så ender man bare med en rigtig god oplevelse. Det er nemlig ikke kun plukkebordet i sig selv der er vigtigt, det er også den adapter der sidder imellem bord og snitter. Her laver Geringhoff et super godt produkt og det sikrer at kolberne kommer bedst muligt videre ind i snitteren, pointerer Torben Dam Rosenkilde.

  Alle plukkebordene er grundlæggende bygget til at køre på en mejetærsker og adapteren skal forstås som den ”tragt” der får skubbet kolberne yderligere sammen så det kan komme ind i snitteren. Geringhoff sikrer, at man har helt frit valg til at kombinere mejetærsker og snitter på tværs af farver og mærker. Man kan altså snildt, som i tilfældet på Midtjysk, have et plukkebord som passer både på en New Holland tærsker og en selvkørende Krone snitter.

  Foderkvalitet i top

  ”Vi havde allerede et plukkebord fra Geringhoff som var ca. 10 år. Og i stedet for at tilpasse det til den nye snitter, så købte vi et nyt, selvom det gamle sagtens kunne have kørt mange år endnu. Der er nogle ting som er lavet om på det nye bord, men selve Rotadisc rækkeenhederne er den samme slags som på det gamle bord, og det er en stor del af grunden til hvorfor dette Geringhoff bord virkelig gør arbejdet til en drøm. På denne måde laver vi bare en foderkvalitet som vi ikke kan opnår på nogen anden måde, og derfor ringer kunderne jo også til os igen, understreger Torben og fortsætter.

  ”Rotadisc hiver stænglen ned samtidig med at den snittes, vi slipper for den roterende kniv nederst og al det vedligehold denne kniv medfører. Udover et minimum af vedligehold, så kræver det heller ingen kræfter i forhold til de andre snittesystemer, således ligger vi på et meget lavt niveau i brændstofforbrug og der er et minimum af spild og et minimum af stængelmateriale der kommer med i snitteren. Alt dette i en kombination gjorde det faktisk nemt for os at vælge Geringhoff igen”.

  Kommentar fra Importøren – af salgschef Anders Højte, FMR Maskiner:

  Der tegner sig et ret ensartet mønster omkring disse plukkeborde, det skal være nemt, godt og driftssikkert, og stængelmaterialet skal snittes fint. I denne kombination er Rotadisc bordet fra Geringhoff et perfekt valg, Denne historie fra Torben hos Midtjysk Maskinstation er ikke enestående, det er stort set den samme historie vi hører fra alle kunder. Vi har mange forskellige udstyrsvarianter på hylden og kan levere de systemer som kunderne ønsker, men i 9 ud af 10 tilfælde er det Rotadisc som valget falder på. Med dette bord på 8 rækker og med hydraulisk opklap, får man bare en maskine som passer rigtig godt ind hos de fleste maskinstationer. Geringhoff er bare den specialist som man naturligt gerne vil gå til vedr. alt der kan monteres foran på en snitter el. en mejetærsker – fx plukke- el. sejlskærebord.

  http://www.fmr.dk

  - ANNONCE-
  KILDEFMR Maskiner A/S
  Tidligere artikelCLAAS og Datalogisk lancerer funktion til dataudveksling
  Næste artikelGØMA tester otte meter bred gyllenedfælder

  EFTERLAD ET SVAR

  Indtast venligst din kommentar!
  Indtast venligst dit navn her