Scantruck kan præsentere usædvanligt mange nye modeller fra såvel Manitou som Komatsu og Mustang

De højere maskin-magter er tilsyneladende i jubilæumshumør og er klar til at kaste glimmer over begivenheden, når Scantruck fejrer 10 års jubilæum for udstillingen ScanMek. Når Scantruck tager imod forventeligt masser af maskininteresserede gæster i hovedkvarteret i Skive fredag den 19. og lørdag den 20. januar, bobler både Manitou, Komatsu og Mustang med markante nyheder.

”Det er 10. gang, vi holder ScanMek, og tilsyneladende med stadig voksende succes. Jeg mindes ikke, at vi tidligere har kunnet præsentere så mange spændende maskin-nyheder. Jeg er overbevist om, at udbuddet af nyheder her i 2018 vil kunne ses på besøgstallet. Der er virkelig noget at komme efter for både entreprenørbranchen, landbruget og industrien”, fortæller salgschef Claus Bjerregaard hos Scantruck.

Jubilæums-ScanMek giver dansk premiere til flere helt nye teleskoplæssere i det omfangsrige Manitou-program.

Manitou stræber højt med den nye rotations-teleskoplæsser MRT2470. Den er med på ScanMek 2018.
Syv tons rotation

”Det bliver første gang, vi kan præsentere en syv tons rotations-teleskoplæsser, når vi viser Manitou MRT2470 på ScanMek. Fra samme rotations-serie kommer også MRT3050 som helt ny. Den er næsten tvilling til MRT2470, men har en anden bom”, forklarer Claus Bjerregaard.

Scantruck kan også vise den nye Manitou 220TJ+ lift. Det bliver første gang, 22 meter-liften med teleskopbom lader sig se i Danmark.

”Manitou møder også med lidt af en specialitet på truck-fronten. MC18 er en terrængående, firehjulstrukket truck, som er helt ny i programmet”, siger salgschefen.

Det vakte stor og berettiget opsigt, da den franske producent for et år siden lancerede de første maskiner i den nye Manitou MLT NewAg-serie af landbrugsteleskoplæssere. Siden er serien udbygget med nye modeller. På ScanMek bliver der lejlighed til at tage de tre nyeste MLT NewAg-familiemedlemmer i nærmere øjesyn. Nemlig modellerne MLT741, MLT940 og MLT630.

Intelligent styring

Scantrucks produktchef for Komatsu-entreprenørmaskinerne, Kasper Vissing, ser specielt frem til at tale med gæster på ScanMek om IMC- og Topcon.

”IMC står for Intelligent Machine Control og er simpelthen fremtiden, der allerede er nået frem. Det er automatisk maskinstyring, som er integreret i maskinerne fra fabrikken. Komatsu er helt i front med IMC, og på ScanMek kan vi for første gang præsentere den nye PC210LCi-11 IMC. Komatsus 23 tons gravemaskine, som er den første af sin slags, der er kommet til Danmark”, siger Kasper Vissing.

Da Scantruck for kort tid siden blev forhandler af Topcon maskinstyringssystemer, skete det på opfordring fra Topcons europæiske hovedkontor. Her ønskede man, at en række af de europæiske forhandlere af Komatsu-entreprenørmaskiner også blev Topcon-forhandlere og fik både salg af løsninger og service.

”Det IMC-maskinstyringssystem til gravemaskiner og dozere, som Komatsu selv har udviklet, er baseret på Topcon GPS-komponenter. Det bevirker, at Scantruck også kan levere løsninger til Komatsu-maskiner, som ikke leveres med IMC direkte fra fabrikken. Samtidig kan vi også hjælpe kunder med maskiner af andre mærker, som gerne vil køre med Topcon maskinstyring”, forklarer Kasper Vissing.

Som Topcon-forhandler har Scantruck eget team af eksperter til rådgivning, montering og support af Topcon-systemerne.

”Det er en klar fordel for vore kunder, at vi selv kan udvikle kompetencerne og ikke har behov for eksterne leverandører. Når kunderne har behov for support eller service, skal de kun ringe ét sted hen. Vi har opbygget vores egen Topcon-organisation, som består af et fast montør-team, en support-ansvarlig og faste kørende montører til at dække hele landet servicemæssigt”, siger Kasper Vissing.

Mindre med voksen hydraulik

Foruden IMC-gravemaskinen, lancerer Scantruck også den nye 23 tons-kompaktgravemaskine, PC228USLC-11 samt to mindre Komatsu-gravere på ScanMek. Nemlig minigraveren PC55MR-5 på fem tons og otte-tons midigraveren PC80MR-5.

”De to mindre gravemaskiner er med til at markere et stilskift for mini- og ikke mindst midi-graverne. Komatsu har optimeret begge maskiner, blandt andet på hydraulikken, som får maskinerne til at køre nærmest som store gravemaskiner. Tidligere lignede otte tons-modellen mere en minigraver. Nu slægter den de store gravemaskiner på både i hydraulik og komfort. Det er blevet tydeligt, at en otte tons maskine er en heldags-arbejdsplads for mange maskinførere”, siger produktchef Kasper Vissing.

Også amerikanske Mustang melder ind med en nyhed til ScanMek. Nemlig den nye topmodel i Mustang-serien af knækstyrede minilæssere, AL708T. Det afsluttende ”T” i modelbetegnelsen fortæller, at der er tale om en læsser med teleskoparm. AL708T er en 5,5 tons maskine, og den præsterer en løftehøjde på lige godt fem meter.

 

 

 

 

- ANNONCE-
Tidligere artikelKloakmessen udsolgt
Næste artikelNaturpleje med fleksibelt maskinkoncept

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her