Odder Maskinstation

– en alsidig forretning med et tydeligt kvindeligt touch

I marts 2017 udgivelsen af Maskinstationen og Landbrugslederen kunne man bl.a. læse artiklen fra Odder Maskinstation, vi bringer her et udsnit at omtalen – samt lidt ekstra foto.

Fuldblods traktorpige

Den mellemste af søstrene, Ninna Juul Mathiesen på 20 år, blev færdig med sin HHX-uddannelse på Handelsgymnasiet i Skanderborg i sommeren 2016 og har siden arbejdet med på maskinstationen som traktorfører på fuld tid. Selvom man nok kan sige hun er kommet ind i en mande-/drengeverden, er hun blevet taget fantastisk godt imod hos såvel kunder som arbejdskollegaer og andre hun har mødt på sine opgaver rundt i forretningen.

”Ja, der går ikke en dag uden at jeg kommer hjem med gode, sjove oplevelser og har fået ”fede” og positive bemærkninger i forbindelse med mit arbejde,” 

fortæller Ninna fuld af glæde og energi og kan så absolut kun opfordre andre maskinstationspiger til at prøve kræfter med branchen fra traktorsædet og ikke blot kontorstolen.

SÃ¥ bakkes der

”Og det er helt fantastisk, for umiddelbart havde jeg ikke sønderlig interesse for teknik og traktorer før jeg fik mit traktorkørekort, men herefter har tingene virkelig rykket sig for mig,” erkender Ninna som helt efter sin fars ”hoved” faktisk kan bakke hurtigt til og vel at mærke første gang!

”Vi oplever at Ninna har fået rigtig meget ros og anerkendelse for det hun kan ude hos vores øvrige mandskab, hos kunder og samarbejdspartnere m.fl. og det er ikke blot som ”ratholder”, men også for den måde hun styrer logistikken i forbindelse med transport af fx halm, korn, flis m.v.,” nævner et tydeligt stolt forældrepar, Karen Margrethe og Arne Mathiesen.

Opgaverne for den unge traktorpige er ganske mange – hun kører og flytter materialer som fx sand, grus, jord, landbrugsafgrøder, halm/hø, møg, flis, nedbrydningsmaterialer, salt til vintertjeneste og kører sneplov, river halm/hø, wrapper o.m.a., og så er hun selvfølgelig også at finde på vaskepladsen og i værkstedet på lige fod med den øvrige stab på maskinstationen. Ja, også firmaets Facebook-side er noget af det Ninna varetager med stort engagement.

 

”Mit foretrukne køretøj til mange af opgaverne her er vores 3-akslede Hvamø kroghejsevogn til containere som jeg for øvrigt også kalder ”min egen lille guldklump” – ja, og selvfølgelig med en af vores større Valtra traktorer ude foran,” forklarer Ninna med et stort smil på læben og fortsætter. ”Jeg skal ikke lægge skjul på at jeg gerne vil læse videre indenfor økonomi, fx HA på Handelshøjskolen i Aarhus, hvor jeg venter at starte i september 2018, men jeg håber selvfølgelig at jeg fortsat i fremtiden vil kunne hjælpe hjemme i forretningen.”

 

- ANNONCE-
Tidligere artikel40 års jubilæum for både virksomhed og ansat
Næste artikelBlenstrup Maskinstation er fremtidssikret

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her