13 meter vender klarede én uges arbejde på 3 dage

”Vi skal jo helst have snittet græsset i løbet af det første døgn. Ellers får det ikke den optimale kvalitet,” siger Jens Gustav Svendgaard, der driver Svendgaards Maskinstation i Brædstrup.

 

Første slæt græs er altid et kapløb med tiden. Svendgaards Maskinstation fik brug for et nyt våben i brug for at sikre det vanskelige 2017 slæt.

Kapacitet!

Det er nøgleordet, når det vigtige første slæt græs skal i hus.

”Vi skal jo helst have snittet græsset i løbet af det første døgn. Ellers får det ikke den optimale kvalitet,” siger Jens Gustav Svendgaard, der driver Svendgaards Maskinstation i Brædstrup.

Særligt i 2017 var der brug for den store kapacitet. Det ustabile vejr betød, at der kun var få dage, hvor der kunne arbejdes, inden regnen igen gjorde græsset for vådt.

”Vi skulle lave en uges arbejde på to – tre dage. Så er det godt at have stor kapacitet og at maskinerne virker,” understreger Jens Gustav Svendgaard.

En stor del af maskinstationens arbejde er for mælkeproducenter, og derfor er det vigtigt at kunne lave det bedste grovfoder.

”Vi bruger en CLAAS VOLTO 1300 til at sprede græsset med umiddelbart efter at det er skårlagt. Med en arbejdsbredde på 13 meter, kan vi sprede mellem otte og ni hektar i timen. Det er også nødvendigt, hvis vi skal nå at snitte de omkring 700 hektar græsmarker, som vi passer for vores kunder, siger Jens Gustav Svendgaard.

Han bruger en 14,5 meter CLAAS rive til at rive græsset sammen med igen, inden finsnitteren går i aktion.

Alle græsmaskiner på Svendgaards Maskinstation er af mærket CLAAS.

”Det er vores erfaring, at det virker, og at det ikke går i stykker. For en virksomhed som vores, er det afgørende, at vi kan opfylde kundernes forventninger, for det er store værdier, der står på spil, når for eksempel første slæt græs skal tages. Det har afgørende indflydelse på mælkeproducentens økonomi hele resten af året, ”konstaterer Jens Gustav Svendgaard. VOLTO sprederne fra CLAAS er udstyret med MAX SPREAD koncept, som giver et perfekt spredebillede og væsentlig forøgelse af kapacitet.

Tre skårlæggere, to finsnittere, to storriver og den store CLAAS VOLTO 1300 spreder udgør maskinstationens beredskab, når græssæsonen starter.

Maskinstationens historie går 54 år tilbage i tiden. Selv er Jens Gustav Svendgaard anden generation, og han overtog virksomheden i 2004.

www.claas.dk

Danish Agro Machinery A/S

Danish Agro Machinery A/S er den danske importør af CLAAS landbrugsmaskiner. Vi har til huse i Fredericia, hvorfra vi understøtter det danske netværk af private CLAAS forhandlere med salgssupport, logistik, markedsføring, servicesupport, reservedelssupport og finansiering.

 

CLAAS

CLAAS er en familiejet virksomhed grundlagt i 1913 og en af verdens førende producenter af landbrugsmaskiner. Virksomheden, med hovedkontor i Harsewinkel i Tyskland, er Europas førende inden for mejetærskere. CLAAS er også førende inden for landbrugsteknologi med sine traktorer, ballepressere og grønne høstmaskiner. CLAAS beskæftiger ca. 10.900 medarbejdere verden over og havde en omsætning på 3,7 mia. euro i regnskabsåret 2017.

 

 

-Annonce-
Tidligere artikelMillioninvestering skal styrke udbredelse af dansk satellitteknologi
Næste artikelDe næste to måneder sætter Pon Equipment fokus på en af deres populære læssemaskiner Cat 930M

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her