Javel, hr. baron!

”Javel, hr. baron” er en fornøjelig bog om hverdagen på danske godser med fokus på forvalterne og deres lige så hårdtarbejdende hustruer. 

BENYT RABATKODE* og få 20% i rabat på den vejl. udsalgspris + fri fragt.

Kode: JAVELMOGL23

BESTIL BOGEN HER

Spidsbukser, jakke, langstøvler og sixpence. Det var uniformen for godsinspektører og herregårdsforvaltere, som engang var de ’store mænd’ med betydelig indflydelse på såvel den enkelte bedrift som det omgivende samfund.

Forfatteren Helle Juhl dykker ned i en vigtig del af landbrugshistorien med udgangspunkt i interviews med en række nulevende landbrugsledere og deres ægtefæller, samt materiale fra Foreningen Landbrugslederen, der blev grundlagt i 1943.

Det er historien om pligttro og stærke ledere, om elever og læremestre og om pionerer.

Bogen handler om en tid med prestige i snorlige roerækker, skinnende maskinparker, høje udbytter m.m. Et fint indblik i de store gårdes hverdage med hårdt arbejde, rodfæstede hierarkier og traditioner.

Bl.a. Overgård Gods ved Havndal, Hverringe Gods ved Kerteminde, Valdbygård ved Slagelse, Gram Gods i Sønderjylland, Krenkerup Gods ved Sakskøbing på Lolland og Sanderumgaard Gods ved Odense, er nogle af de ikoniske godser der omtales.

Kilde: Lindhardt og Ringhof.

Fakta om bogen:
Titel: Javel, hr. baron! Om danske godser og deres førstemænd
Forfatter: Helle Juhl
Omfang: 286 sider
Pris: 299,95 kr.
Udkommer: 25. maj 2023

*Rabatten gælder fra den 25. maj til den 25. juni 2023.

Forfatter Helle JuhlHelle Juhl (f. 1957) er forfatter, journalist og efterspurgt foredragsholder om bl.a. landbokulturen. 
Helle er forfatter til flere historiske bøger om kvinde- og familieliv fx Jutlandia – Krig, kald og kærlighed, som beretter om de danske sygeplejersker, der ydede humanitær hjælp under Korea-krigen på hospitalsskibet Jutlandia fra 1951-53. I udgivelsen Barndom på landet fortalte en række danskere om deres opvækst på landet i efterkrigstidens Danmark. Senest har Helle Juhl udgivet Skal man neje? 21 fortællinger om danskernes dronning i anledning af Dronning Margrethes 50-års regentjubilæum i 2022.
Helle Juhl bor med sin mand på en gammel slægtsgård i Sdr. Bjert ved Kolding. 

 

Tidligere artikelE-blad Maj 2023
Næste artikelÅbent Hus hos Pomi

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her